Tidligere har Anna gitt ut singlene Train it og Run, som begge er anbefalt og spilt av Urørt-redaksjonen. Nå er bandet ANNA, med låtskriver og vokalist Anna Britt Bjørklyhaug i spissen, klar med en splitter ny låt, her på Rubato. Singelen heter Only Love og handler om å holde fast ved kjærligheten.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Only Love er en sterk låt inspirert av dagens samfunn, preget av bekymring, frykt, og angst. Med sin unge stemme synger vokalist Anna at dersom vi skal vinne over dette, må vi alle holde fast i kjærligheten.

– Dette er en låt jeg skrev for ca. 3 år siden. På denne tiden var jeg veldig usikker på fremtiden. Jeg var ferdigutdannet og ville enten komme inn på studier eller starte i jobb. Jeg følte at hadde vært i denne situasjonen mange ganger før, en situasjon hvor man engster seg veldig for fremtiden. Den handler vel om en tro på at kjærlighet er det eneste konstante i en kaotisk verden. At den kan vi, uansett bakgrunn, relatere til og holde fast ved.

Bandets medlemmer lar seg inspirere av alt fra neo-soul, R’n B og pop, og deres varierte musikalske referanser danner ANNAs unike lydbilde. Bandet elsker og eksperimentere med nye lydlandskap uten å føle seg bundet til en bestemt sjanger.

– Rent musikalsk ble jeg veldig inspirert av Ben Howard – «keep your head up». Men låten har jo endret seg ganske mye fra første utkast. Vokalmessig er det ikke til å legge skjul på at Beyoncé er et stort forbilde for meg.

Saken fortsetter under låten
https://soundcloud.com/actpr/anna-only-love/s-Wv8Vy

Denne høsten tar Anna med bandet sitt ut på høstturné, og har pekt ut Sunnmøre som første stoppested.
– Høsten 2016 skal bandet mitt og jeg bruke til å spille inn en EP eller ideelt sett et nytt album. Vi har og begynt å planlegge en høstturné på Sunnmøre.

Hvilke planer har du videre?
Planene videre: Slå igjennom som artist i løpet av 2016. Vi har satt oss disse konkrete målene: Å bli listet på radio, bookes inn til sommerens festivaler, og lage en live musikkvideo.

Om du ønsker å se ANNA opptre i nærmeste fremtiden har du muligheten her:
– Vi skal spille på Blåmandag på Samfunnet i Ås 25. april
– Vi skal spille splittgig med Elin Sofie Rabbevåg 03. mai på Uhørt i Oslo
– Vi skal spille på festivalen Spekter på Kalvøya 27. juni