Ikke bare er han en del av Hester V75, Eirik Aas har også sin egne lovende solo-karriere. Nå er han ute med sin siste singel «Min Tid.» Låten slippes naturligvis på Vibbefanger, og er første singel på hans nye EP som slippes i høst. Eirik Aas laget et navn for seg som soloartist allerede i 2016 med låten «Problem» som ble skrevet sammen med Verdensrommet. Videre har han gitt ut låter som «ESON» og «Deltid», hvor alle ble godt tatt i mot av publikum. Vi tok en prat med artisten om låten og hvor veien videre går.

«Min Tid» er produsert av kritikerroste produsent Niilas. Låten svever i landskapet mellom rap og indie, med et elektronisk preg. Selv sier han at han rapper på en selvsikker, men ydmyk måte. En god beskrivelse av hans siste låt.

Hva handler låten om?
Låten er personlig og handler om at jeg har ventet på min tid. Siden jeg er som jeg er, og siden jeg er en del av kollektivet Vibbefanger, som står litt på utsiden av bransjen, går ikke alltid ting like raskt. Det har likevel sine fordeler, og har latt meg utvikle meg i mitt eget tempo.
Hvordan er det å skrive egen musikk uten resten av Hester V75?
Det vært veldig frigjørende og gjort meg mer selvstendig. Jeg har blitt bedre å skrive tekster og til å lage ferdige låter. Jeg trengte et eget sted der jeg kunne være meg selv, og preike om de tingene som nødvendigvis ikke egner seg å preike om i en rapgruppe. Synes også det er fint å kunne lage lengre tekster som ikke nødvendigvis bare trenger å strekke seg over 8-, 12- eller 16-bars, som et typisk rap-vers ofte gjør.  
Hvor finner du inspirasjonen?
Jeg finner mye inspirasjon i mitt eget og mine venners liv. Tar inspirasjon i bybildet, utelivet, vær, følelser og i fine gjenstander.  
Hva er høydepunktet i musikk-karrieren så langt?
Tror det må være Øya-festivalen 2017 med Hester V75. Den aller største og en av de beste konsertene vi har hatt. I min egen karriere er det nye høydepunkter hele tiden. Så langt har prosjektet vokst organisk.  
Hva er planen videre for soloprosjektet?
Planen var å gi ut enda en EP i slutten av året, men i det siste har jeg blitt mer higen på å lage et album. Håper også på å slippe noen overraskelser og fete gjestevers utover året.