Torkel Eikevik har under artistnavnet “eiken” gitt ut et par låter de siste to årene, men har virkelig begynt å få fotfeste den siste tiden. Med ferdig innspilt EP har 28-åringen som er bosatt i Bergen flørtet med ulike stilarter som hip-hop, RnB og sanntids-pop. Det er en musiker som etter mye utprøving endelig har funnet sin egen sound, og er ikke redd for å eksperimentere i låtene sine. Tekstene er originale, og valgene av beats solide, og det er tydelig at eiken forsøker å gjøre noe annet enn den av og til monotone fremstilling av hip-hop i dagens musikklandskap.

Første låt ut av den kommende EPen er låten “Transparent” som tar for seg ulike temaer som tilkortkommenhet, det å være i et forhold som går i oppløsning, krydret med selvironiske tilståelser. Låten har noe sårt og skjørt over seg, noe en lett kan høre på fremførelsen av vokalsporene.

Beaten er som dratt ut fra sesong 1 av Stranger Things og har elementer fra 80-tallet som skarptromme med klang, dundrende synth-bass, og et nydelig piano-spor. Beaten er skapt av den kjente produsenten Taylor King, og er selve symbolet på hva eiken de siste årene har utviklet seg til å bli, med mer i vente.