Den personlige førstesingelen til EHI har rot i en oppvekst som ikke alltid har vært like enkel. 25-åringen kom alltid litt skeivt ut med lærerne, var trill rund, hadde dårlige sosiale ferdigheter og en fraværende far. Med «Tanker» ønsker han å fortelle hvordan han har det, og samtidig hjelpe andre.

– Låten handler om frykten for å bli forlatt. At noen har vært utro mot deg og du sitter igjen med alle følelsene, skammen, hatet og sinnet. Jeg føler ofte at jeg ikke strekker til følelsesmessig, og det tror jeg skinner veldig gjennom i sangen også, forteller EHI.

EHI er født og oppvokst på Stovner i Groruddalen og etter en barndom hvor musikk stod i fokus, ble han tatt inn i hiphop-kollektivet Forente Minioriteter som 15-åring! Gjennom dette fikk han mulighet til å jobbe med forbilder som Tommy Tee og Nasty Kutt, og fikk sjansen til å spille på steder som han bare hadde drømt om. Paralellt med dette begynte han å skrive egne låter.

Med et ærlig og åpent sinn ønsker EHI å fortelle sin historie, og ser på musikken som en plattform hvor han kan nå ut til andre med tankene sine. Han vil bruke sin bakgrunn og historie til å hjelpe unge i dag.

Vi tok en prat med debutanten for å høre mer om singelen, planene fremover og hvem han kunne tenke seg å samarbeide med.

Gratulerer med debut! Hva kan du si om singelen?
– Det er en veldig personlig sang! Den handler om å bli valgt bort til fordel for en annen, og følelsene du sitter igjen med. Det er ikke noe happy låt! Jeg håper at de som kan relatere til den kan bruke den til noe positivt!

Hva mener du med at du ofte føler du føler at du strekker til følelsesmessig?
– Det er vel det at jeg ikke stoler nok på meg selv… At jeg ikke kan gi nok, være kul nok, passe inn. Men mest av alt handler det om at jeg har slitt mye med abandonment issues og at det hjemsøker meg litt enda i forskjellige settinger, men spesielt i mitt eget forhold.

Hvordan har oppveksten din påvirket musikken du lager i dag?
– Jeg kommer jo fra to musikkglade og sterke kulturer, så jeg føler at det ligger litt i blodet. Mamma var glad i RnB og hiphop, I tillegg spilte hun mye afrikansk musikk og musikk som med afrikanske røtter. Det er jo nettopp dette som er lydbilde mitt i dag, så det har hatt ganske mye å si.

Hva er planene fremover?
– Er mye i studio om dagen og lager bangerz, så jeg gleder meg til å vise frem dette. Håper det blir en del kule gigs også

Hvem kunne du helst tenke deg å samarbeide med i Norge?
– Ah, egentlig alle jeg hører på for tiden, men hvis jeg må velge så må det bli Myra og Unge Ferrari.

Hvilke norske artister hører du selv på?
– Jeg hører mest på skandinavisk musikk for tiden. Og shit, for en periode det er for norsk musikk! Klarer ikke å ramse opp alle, men noen av de jeg hører mest på er Unge Ferrari og Tomine, Hkeem, OMVR. Også elsker jeg Myra. Hun er RÅ!
Ramon er dritbra, Ylva er på en egen ting. Astrid S, Turab, Sisi, Karpe, Nor, Onkel, Admiral P og Madcon er bra. I tillegg har jeg en nyfunnet kjærlighet for M&M.