Etter å ha vært stille en god stund, gjør Thomas Dybdahl nå comeback med EP-en History. De som forventet klassisk Dybdahl blir derimot overrasket. På sin nye EP har han nemlig teamet opp med ingen andre enn produsenten Coucheron.

Coucheron er kjent for å ha produsert remixer og produsert låter i samarbeid med blant annet Mayer Hawthorne og Eastside. I tillegg ble hans samarbeid med Kehlnai delt av selveste Taylor Swift, under overskriften «Songs That Will Make Your Life Awesome», og han har kunnet skryte av topplasseringer på både Billboard, Spotify og HypeMachine. Produsenten er kjent for sine basspregede, og ikke minst elektroniske produksjoner, noe som står i sterk kontrast til Thomas Dybdahl sitt melankolske og klassiske lydbilde. Vi var nysgjerrige på å høre hvordan dette samarbeidet fungerte, og tok derfor en prat med Coucheron.

Hvordan oppsto samarbeidet mellom deg og Thomas Dybdahl? 
Har ikke 100% orden på hvordan det skjedde, men han hadde nådd ut til Sandvika-mafiaen på et vis. Noen dager senere var vi studio sammen uten noen plan, dog veldig nysgjerrige på hva vi kunne tilføye hverandres musikk.

Dere opererer innenfor ganske forskjellige sjangre. Hvordan var det da å lage musikk sammen? 
Jeg opplever det ofte som lettere å jobbe med folk som ikke gjør akkurat det samme som jeg, men det er klart jeg var litt obs i begynnelsen på akkurat HVOR mye av mitt elektroniske gørr jeg skulle putte inn i arbeidet vårt. Velger å tro vi fant en fin balanse på vår tre-spors EP, og føler begge to fikk skinne akkurat passe. Yay!

Kommer samarbeidet til å påvirke ditt sound videre?
Tja, dette var mer et morsomt eksperiment enn en pekepinn på hvor soundet mitt er på vei hen, så det er vanskelig å si noe om påvirkningen av det.
Men vi får se om evt. Dybdahl og jeg plukker opp tråden igjen og lager mer musikk sammen (krysser fingrene!)

Hvilken betydning har EP-en History for deg?  
Det var forfriskende å begynne på et prosjekt uten noen visjon eller plan om hvordan sluttproduktet skulle se ut. Nå er ikke Thomas Dybdahl fremmed for elektronisk musikk i utgangspunktet (The National Bank), men samarbeidet viser kanskje uansett at samarbeid på kryss og tvers av ulikheter er gøy.

Hvilke planer har du videre? 
I disse dager ferdigstilles en del musikk som begynner å rulle ut før sommeren. Føler meg ekstremt vel med musikken min om dagen, og har aldri gledet meg så mye til å vise den frem som jeg gjør nå. I tillegg jobber jeg med noen andre latterlig dyktige artister som jeg tror kommer til å ta verden med storm om ikke lenge.

History er oppfølgeren til Thomas Dybdahls forrige EP, Thomas Dybdahl In The Country, og vi kan forvente minst én EP til før han setter igang med å spille inn sitt neste solo-album. Samarbeidet er et friskt bidrag til den Norske musikkscenen, og det blir spennende å se hvordan denne reisen gjennom EP-er og musikalske uttrykk kommer til å påvirke soloalbumet. 

12932619_10153776646724681_3879205261023776027_n