Sandvika-gutten Colin John er bare 17 år, men har allerede blitt signet til plateselskapet Toothfairy, som har markert seg stort de siste årene, og står bak mange av artistene som er en del av den såkalte «Sandvika-bølgen». I dag debuterer Colin med låta «Gylden», som er skrevet på norsk. Om litt kommer debutalbumet «Mellompartiet», som har sanger på både norsk og engelsk.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Colin forteller historier fra barndommen og livet hans generelt. Låtene handler blant annet om å oppleve ting for første gang, kritikk av voksne, samt hvordan det er å miste venner. Det er Andrew Murrey, kjent fra Baya og fra Lovespeake, som pushet han til å starte å skrive låter og lage musikk.

Vi tok derfor en prat med unggutten fra Sandvika om debuten, norske tekster, samarbeidet mellom han og Andrew Murray og fremtidsplanene. Låta hører du nederst.

Hvem er Colin?ColinJohnGyldencover
Colin er meg. Sist jeg sjekket er jeg en gutt og har levd i 17år.

Hva kan du fortelle om debutlåten? Hva handler den om?
«Gylden» er en sang som de fleste sanger er. Den handler om mye forskjellig, men mest av alt handler den om hvor kjipt mange har det hjemme og hva slags innflytelse foreldre har på barna sine. Eller som jeg har lært på skolen: låten handler om primærsosialisering.

Hvorfor har du valgt å lage sanger på norsk?
Jeg har noen låter på norsk og noen på engelsk. Morsmålet mitt er engelsk og da jeg først begynte å skrive låter var de på engelsk, men en låt er bare like bra som teksten, og om teksten var på engelsk hadde ikke nordmenn hørt meg. Så da skrev jeg masse norske låter også spilte vi inn de beste.

Hva kan du fortelle oss om samarbeidet mellom deg og Andrew Murray?
Vi har blitt veldig gode kompiser. Han er en fantastisk type. Han har lært meg hvordan jeg skal sjekke opp damer på stranda. Så, ja, vi funker bra sammen både på stranda og i studio.

Hva er planene videre?
Jeg skriver helt fryktelig mange låter. Jeg jobber med låter 24/7 uten at jeg vil eller vet det. Låter kommer som bølger, så du må alltid ha en gitar i nærheten, så blir det masse dårlig låter som kan bli bra etter hvert. Så ja, planen videre blir å prøve å få vist fram alle disse låtene mine. Jeg har en del som jeg syntes er veldig bra, så jeg får veldig lyst til å spille live og sånt. Jeg har rundt 30 veldig bra låter og har allerede spilt inn et album, så nå venter jeg bare på å slippe den så kan jeg begynne på album nummer to.

Hvor ser du deg selv om 10 år?
Jeg har vært den samme personen siden jeg var 6 år, så jeg tror ikke jeg kommer til å være så annerledes. Jeg er forhåpentligvis litt klokere om 10 år. Også er jeg ferdig på skolen om 10 år, så da driver jeg sikkert og spiller masse gitar overalt.