Konsertene på Roskilde 2019 starter i dag. I den anledning har vi i Rubato plukket ut fem konserter du må få med deg. I god Rubatoånd er selvsagt alle navnene norske. Litt nasjonalistisk må det vel være lov å være? Med 11 norske artister av totalt kan man kan ikke akkurat si at årets utgave av Skandinavias største festival bugner av norske navn på plakaten. Det er likevel to mer enn i fjor. I tillegg har også norske Sissel Tollås en kunstutstilling om lukt, noe som høres veldig rart, men veldig kult ut. Årets norske line-up er preget av at kvalitet trumfer kvantitet. De norske navnene i årets Lineup er nemlig fantastiske artister/band. Under følger en liten introduksjon til hvilke norske artister du bør få med deg på Roskilde. Heldigvis kan det virke som bookingansvarlig fulgte mottoet kvalitet fremfor kvantitet.

 

Aurora

Spiller 14:30, torsdag på Apollo

I og med at hele rubatoredaksjonen fortsatt er hodestups forelska i Aurora er hun en selvfølge på denne lista. Selv om man vet hva man får: en tilsynelatende nervøs og ydmyk jente fra OS som oser kvalitet, er en konsert med Aurora noe man burde få med seg. Med kanskje Norges beste stemme er det liten tvil om at Rubato stiller 14:30. Det kommer garantert til å bli en tårevåt og vakker opplevelse, og den perfekte kleinemedisin!

 

Brenn.

Spiller 23:00 tirsdag på Rising.

brenn. er et helt rått band. De har enda ikke sluppet album, men har siden 2017 rukket og sluppet en fin samling låter. Duoen brenn. Fra Lillehammer spiller deilig norsk indierock. brenn.s spennende reise har så vidt startet, og 2019 ser ut til å være et år som virkelig setter duoen på kartet, både nasjonalt og internasjonalt.

 

Lemaitre

Spiller 18:00 torsdag på Apollo.

Lemaitre ble startet i 2010, men fikk for alvor medfart da deres låt «Strobes pt. 2» landet dem en plass i Urørt-finalen i 2012. Siden den gang har de toppet hitlister verden over med singelen «Closer», samt flyttet til LA for å gjøre det stort i USA. Låter som «Fiction», «Cut to black» er gode grunner til å sjekke ut Lemaitre!

 

Lil Halima

Spiller 21:00, lørdag på Countdown.

Over 8000 artister starter med Lil i navnet sitt på Spotify. Årets Roskilde stiller faktisk bare ett navn. Men det holder i massevis når vi vet hvem det er snakk om. Lil Halima debuterte i fjor hvis det er lov å si. Hun har enda ikke sluppet alvum, men bør allikevel være selvskreven på programmet ditt. Hun ble signert av Universal Music allerede da hun var 18 år (klassesignering!) Møter du opp 21:00 på Countdown-scenen, får du servert indie- og urbanmusikk med afrikanske rytmer av en svært talentfull nittenåring.

 

Heartbreak Satelite

Spiller 1800, lørdag på Countdown.

Trioen som består av Ragnhild Jamtveit (Pom Poko), Håkon Kjenstad (Tuvaband, Panda Panda), og Tobias Pfeil skapte i 2018 et rart og kreativt bandprosjekt. Bandet spiller dansbar elektro-pop, og har en sound som bandet selv beskriver som «minimalistisk på en maksimal måte».