På førstkommende Lørdag kicker Girl Interruped Festival for fullt på Verftet i Bergen. I den forbindelse deler jeg de 8 konsertene jeg syns du burde sjekke ut. Planen var å velge ut 5, men denne festivalen har en for bra line-up i år. Her har du mine 8 favoritter:

Softcore Untd

Softcore untd. består av Emir Hindic og Mathias Humlen fra $ushi x Kobe, samt Andreas Høvset og Vetle Junker fra Verdensrommet. Softcore untd lager original musikk med et høyt teknisk nivå.

Sjekk dem ut klokken 19:55-20:25 i Studio

Skaterboy Rico

Bergensrapperen Skaterboy Rico er høyst aktuell om dagen, da han slapp nylig låten «drive» i samarbeid med Vin & Rap. Rico sin flow overgår mange i hans felt, og han er definitiv komt for å bli værende.

Sjekk ut Skaterboy Rico klokken 20:15-20:45 på Sardinen

Romskip

Romskip ble dannet i 2016 og har siden vært fremadstormende på musikkscenen i Bergen. Romskip er et ungt band som spiller rock, med en enorm spilleglede. Bandet slapp nylig EP-en 05 EP som du kan lese mer om HER

Sjekk ut guttene i Romskip klokken 20:55-21:25 i Studio

Linni

Linni er tidligere kjent fra rapgruppen Yoguttene. Som «Yogutt» var Linni med på å forme det norske hiphop-landskapet. Deres betydning for den kommersielle og kunstneriske bidrag i norsk hiphop skal vanskelig overvurderes. Siden da har Linni utmerket seg som en av landets sterkeste tekstforfattere.

Sjekk ut Linni klokken 21:00-21:45 på Sardinen

L.U:N.A

Siden L.U:N:A slo igjennom i 2017 har hun trollbundet publikum med sin særegne stemme. Til tross for sin unge alder (19 år), har L.U:N.A allerede nådd ut til mange. Bli bedre kjent med L.U:N.A HER

L.U:N.A spiller klokken 23:00-23:40 på Røkeriet

Ivo Lima

Ivo Lima (tidligere kjent som Sigurd) lager musikk med tekster om blant annet mental helse, sårbarhet og kjærlighet. Musikken til Ivo Lima treffer deg rett i hjertet. Den talentfulle artisten har kun én låt på spotify, men fortvil ikke! Jeg hadde gleden av å sjekke han ut på fjorårets Vill Vill Vest og ble helt ekstremt imponert. Ivo Lima er bare å glede seg til.

Få med deg Ivo Lima klokken 21:45-22:30 på Røkeriet

Isah/Dutty Dior/ProllyNah

Isah, Dutty Dior og ProllyNah omtales som noen av de fremste innenfor musikknorge om dagen. Dette er ikke uten grunn. Guttene er tre etterlengtede friske pust til urban-sjangeren i Norsk hip hop.

Få med deg denne gjengen klokken 00:00-01:00 på Røkeriet

A-laget

De fleste har fått med seg veteranene i A-laget, bestående av Girson, Vågard og Store P. Uansett hvor mange nykommere Bergen produserer innenfor rap-sjangeren, kommer ingen til å ta A-laget sin plass. Skulle du bare ha sjekket ut én konsert hele kvelden, så måtte det bli denne. Ingen lager stemning som A-laget.

Få med deg A-Laget klokken 01:15-02:00 på Sardinen

Vil du lese mer om selve grunnleggerne av festivalen kan du trykke HER