Kadetten 2019 går av stabelen i morgen 2. juli på Kadettangen i Sandvika. Vi i redaksjonen gleder oss stort og har samlet et lite knippe artister som vi har troen på at leverer under årets festival.

 

A$AP Rocky

Onsdag 3. juli kl 22:15

Så lenge det ikke blir noen “F**in’ Problems” skal A$AP Rocky headline Kadetten 2019, og vi kan ikke annet enn å håpe at denne konserten blir verdt å få med seg. Den amerikanske rapperen hylles for sin kreativitet og innovasjon i hiphop-sjangeren. Debuten med mixtapen “Live. Love. A$AP” i 2011 ble en kritikerrost affære, og skaffet rapperen platekontrakt Polo Grounds Music, RCA Records og Sony Music Entertainment. Både debut-albumet “Long. Live. A$AP” fra 2013 og hans andre album “At. Long. Last. A$AP” fra 2015 debuterte begge som nummer én på Billboard 200. Det er ingen tvil om at mannen kan rappe, og vi gleder oss til å høre A$AP live ASAP (eventuelt onsdag 3. juli kl 22:15 på Jongscenen).

 

Cardi B

Tirsdag 2. juli kl 22:15

“Cardi don´t need more press”, men vi gir henne det likevel! I morgen står Cardi B for første gang på en scene i Norge, og det på Kadetten 2019. Dette er forøvrig også hennes eneste planlagte konsert i Norge i år. Rapperen som først ble kjent i 2015 gjennom sin opptreden i realityserien Love & Hip Hop: New York, har kommet en lang vei siden den gang. Gjennom en rekke priser og som den andre kvinnelige rapperen til å ha flere solo-låter på Billboard hot 100-listene, beviser Cardi B at hun blir å regne med på hiphop-scenen i årene som kommer. Cardi B er ikke fremmed for å vekke oppsikt, og med en enorm flow, vinnende personlighet og bitende tekster tror vi at dette kan bli Kadettens beste konsert. 

 

Isah

Tirsdag 2. juli kl 15:15

Isah, kanskje et ukjent navn for flere i 2018, men etter å ha sunget klokkeklart på Karpes nye skive, og ikke minst på turneen, gleder vi oss til å høre Isah kjøre solo uten de store gutta. Isah var ikke et ukjent navn i hiphop-miljøet da Karpe tok opp telefonen, med låter som “Fantasi” og “Lolipop” var det ingen tvil om talentet til unggutten. Sammen med Dutty Dior, kan Isah også skilte med over fem og en halv million stream på låta “HALLO”. Det blir også spennende å høre den rykende ferske EP’en “sukkerspinn & hodepine”. Hold dere fast, for Isah vet å gjøre stavanger-dialekt DIGG!

 

Sushi x Kobe

Tirsdag 2. juli kl 16:05

Å være på konsert med Sushi X Kobe kan beskrives som en salig blanding av hard-rock konsert, techno-klubb i Berlin og sommerfest for norsk Moshpit-forening (om det eksisterer). Uansett, er det usedvanlig god stemning, en liten dose frykt involvert og uendelig morsomt å være på konsert med disse gutta. Låter som “Tenker feil” og “Aldri for mye” går etter vår mening aldri ut på dato, og vi trenger ikke si mer enn at låta “Inntrykk” har en passende tittel. Vi håper å høre både nytt og gammelt under konserten, og på at det blir en svett moshpit. 

 

Imenella

Onsdag 3. juli kl 16:05

Som fersk vinner av “Årets nykomling” under Grammis i Sverige står Imenella på scenen på Kadetten. Med nominasjon som “Fremtidens artist” under P3 Guld og en RÅ opptreden, er dette en artist vi har troen på at leverer en deilig konsertopplevelse. Førsteutgivelsen “Moves” kom i 2018, da artisten skiftet beite fra å være en av sveriges beste dansere, og bra moves er aldri feil på en scene.

Foto: Fabian Fjeldvik