Tekst: Sina Rindal Petersen

Petter Jussila gjorde seg først bemerket som den ene halvdelen av duoen Moonshine sammen med Pasha, og etter å ha vokst opp i Oslo’s forsteder, har Jussila blitt et friskt og lovende tilskudd i norsk hip hop. Deretter debuterte han som soloartist med EP-en Night, som fikk hele 10/10 av Ny Musikk Hver Dag, men fikk overraskende lite oppmerksomhet. Etter et lite opphold hører vi igjen fra den Australia-baserte artisten, som nå er ute med singelen Cold Cold.

Med bruk av minimale og enkle beats skaper Jussila en musikalsk flyt med kontraster mellom rytme og ord. Peter Jussila har tidligere fortalt om å vokse opp i et flerkulturelt samfunn, og ble tidlig inspirert av en svært så variert blanding av artister, deriblant den svenske folkesangeren Cornelis Vreeswijk, Erykah Badu, Dr. Alban, Lars Demian, Touré Kunda og en solid blanding av Cumbia band. Vi var nysgjerrige på hans nye singel og planene videre, og tok derfor en prat med den unge artisten.

Kan du fortelle oss litt om singelen «Cold Cold?”
Singelen begynte som et dikt jeg skrev da jeg først flyttet fra Norge som jeg senere la til musikk. Låta har ikke ett bestemt tema, den er mer et forsøk på å kommunisere en følelse og noen tanker jeg hadde rundt den tiden jeg skrev den.

Hvordan dar det å være bosatt i Australia påvirket musikken din?
Det har påvirket musikken min en del. Å være så langt borte fra der jeg kjenner meg hjemme gjør at tankene og tekstene ofte vandrer dit. Og kanskje enda mer når jeg er et sted jeg ikke har mye kjærlighet for.

Hva eller hvem inspirerer tekstene du skriver?
Jeg trekker en del inspirasjon fra folk rundt meg som partneren min eller familien, men mye av det jeg skriver er også selvrefleksjon på en måte. Det er god terapi å skrive låter om ting man sliter med eller tenker mye på, i alle fall for meg.

Hva kan vi forvente oss videre?
Jeg har planer om å gi ut en EP i løpet av året, og det er nok godt mulig det blir en blanding av stilen denne singlen er og det jeg gjorde på min forrige EP. Jeg vil også si at jeg setter veldig pris på alle som tar seg tid til å høre på det jeg lager, det er alltid fantastisk å få tilbakemeldinger fra folk hvor sangene faktisk betyr noe for dem.

Vi gleder oss allerede til den nye EP-en kommer ut, og i mellomtiden anbefaler vi alle å sjekke ut singelen «Cold Cold», samt en spilleliste han har laget til fansen.

Sjekk også ut den Prettyboi Håkon-produserte lyric videoen til Cold Cold, med klipp fra klassikeren The Shining.