Rapperen D!EGO er kjent for å danne god stemning rundt i Bergens gater. Du har kanskje sett han på underbroen- eller basfestivalen. D!EGO produserer også beats. Han har mekket beats for blant annet artister som Action The Man og Verk. D!EGO er nå aktuel med sin nye singel ”God Damn”.

«»

Gratulerer så masse med nokk en ny fet låt! Kan du fortelle litt om denne?
– Tusen takk! Jeg er sinnsykt gira på å alltid prøve noe nytt, og først og fremst vil jeg at man skal kunne føle på gode energier gjennom låtene mine. Denne låten er dedikert til alle de som prøver å skape sin egen bølge isteden for å bare hoppe på en bølge som allerede mange er på (om det gir mening!).

Når begynte du å lage musikk?
– Jeg har vært en skikkelig musikk fan siden jeg var liten. Husker at jeg elsket å synge Michael Jackson da jeg var i 4-5 års alderen. Etter det lærte jeg meg å spille gitar, piano, bass, fløyte, trommer og egentlig alt jeg kunne få tak i opp gjennom årene.

– Jeg spilte i live band i Chile da jeg var 13 år, og det var vel første gang jeg gjorde noe live på en scene. Vi kunne kun en låt, og det var «El Galeon Español». Vi spilte den sangen 4 ganger etter hverandre. Heldigvis var det på et gamlehjem, med hundrevis av pensjonerte så det gikk bra (de digget oss!). Vi kom til og med i en Valparasio (avis) fordi vi spilte den så bra til å vær så unge.

– Jeg begynte å mekke beats da jeg var 16 år, og etter det så har hiphop og skating tatt over livet mitt.

Hva er målgruppen du ønsker å nå med din musikk?
– Egentlig alle sammen, fra store til små! Det ser ut som jeg klarer å nå til alle sammen når jeg spiller konserter, noe som jeg syns er veldig gøy. Tekstene mine kan være litt annerledes, men jeg snakker kun det jeg føler rett fra hjertet. Jeg føler mange kan være med å relatere til musikken.

Hvilke norske artister finner vi i spillelisten din om dagen? Noen du kunne tenke deg å kjøre et samarbeid med?
– Du finner ikke mange norske artister i spillelistene mine, men når jeg hører på norsk hiphop, så hører jeg på det meste. Vin & rap albumet liker jeg veldig godt. Mats Dawg, Action The Man, Snow Boyz, Angelo Reira, Martin Hazy og Unge Ferrari er de jeg kommer på nå på sparket. Disse imponerer med og jeg kunne lett kjørt et samarbeid med dem. Det finnes nok 100 andre artister som jeg kunne tenkt meg å samarbeide med, men da blir listen alt for lang.

Hva er planene dine for fremtiden?
– Jeg har alt for mange planer. Jeg har startet et plateselskap som heter «Perfect Tree Records» der det kommer til å bli gitt ut mye fett, både fra meg og mange andre artister. Ellers er det flere singler og musikkvideoer som er «in the making» med flere kule features.

– Jeg skal også spille et par små gigs her og der. Neste show er på Nordnes-festivalen. Jeg lover å spre kjærlighet. Snakkes der!