Etter Daniel Kvammen sitt kritikerroste album «Vektlaus» i februar 2017, er Daniel Kvammen klar med ny musikk igjen. Denne gangen har han teamet opp hele Norges bergenser; Lars Vaular. Samarbeidet har visstnok har pågått i over et år, og sammen har de laget låten «Som om himmelen revna». Sjekk en av årets fineste musikkvideoer under.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

– Dette er en låt som jeg har jobbet med i over et år. Akkorder har blitt skiftet ut, arrangementet har blitt endret utallige ganger og i teksten har jeg slått ut som en skulptør. Den har blitt vridd og vendt på helt til den ble akkurat slik jeg ville. «Som om himmelen revna» er låta jeg ikke greide å fri meg fra. Og det er låta som beskriver hvordan det er å gå fra å føle seg vektlaus til å innse at du er maktlaus, sier Daniel Kvammen.

Om bergensrapper Lars Vaulars bidrag på låta har Kvammen følgende å si:

– Lars er en av mine største helter. Og han river løs et av de råeste versene jeg har hørt ham gjøre. Som en storebror som ser ned på en og sier «Ro deg ned, a. Det ordner seg!». Det har gått frysninger nedover ryggen hver gang jeg har hørt verset, fra den første gangen til den dag i dag.

Selv har Lars Vaular følgende å si om låten og samarbeidet.

– Vi startet først med en helt annen versjon som hørtes ganske annerledes ut. Daniel gjorde om hele produksjonen og fikk meg til å komme og legge verset på nytt. Synes det ble veldig storslagent og flott til slutt, sier Vaular.

Låtas musikkvideo, regissert av Eivind Landsvik. Musikkvideoen er en poetisk og vakker skildring av et møte mellom to mennesker.

– Helt fra starten, da jeg begynte å se hva denne låta var i ferd med å bli bli til, sto det veldig klart for meg at dette også skulle være et visuelt prosjekt. Til slutt falt valget på Eivind Landsvik som samarbeidspartner. Jeg er mektig imponert over hvor godt Eivind har greid å se og å skape et univers ut i fra følelsesregisteret som er beskrevet i låta. En video som beveger meg mye. Det vonde, personlige får leve side om side med noe vakkert og allment. Personlig syns jeg det fineste med videoen er at den prøver å formidle at noe som er veldig enkelt. Ved tilfeldigheter kan bli veldig vondt og vanskelig. Virkelig videoen jeg er mest stolt av, noensinne, sier Kvammen.

Vaular legger til følgende:
– Det er veldig kult hvordan Eivind har klart å lage noe der lyd og bilde sammen løftes til noe enda større.

Sjekk ut musikkvideoen her, og legg gjerne igjen en kommentar hva du synes.