Vinjerock er en frilufts –og musikkfestival som har et solid, stappa program. Appen til vinjerock er delt inn i kategorier: Musikk, Litteratur & Foredrag, Vinje FM, og Aktiviteter & Kurs. Lurer du på hva som egentlig skjer på Vinjerock? Her er Vinjerock dag 2, oppsummert.

Tekst: Jeanette Wu

Kl. 08

Det digge været fortsatte inn i dag 2. Teltet var badstu, ånden var som pesten og øynene var limt sammen etter å ha glemt å ta ut linsene. Natten før hadde redaksjonen snakket med en jente som nå skulle gå fjelltur. Langeskavltinden: en 2000meter topp og en 10-timers tur fra 08-18. Vinjerock arrangerer flere turer i løpet av festivalen, et tilbud som blir hyppig brukt. Noen kommer tidlig til Eidsbugarden (der Vinjerock holder til) og går av seg før festivalen. Andre festivaldeltakere går fjellturer på dagtid og nyter konsertene på kveldstid. Ettersom fjelltur og festing ikke helt går hånd i hånd, så er det lurt å balansere mellom de to tingene. Hvis ikke blir du nok rimelig sliten og til slutt bare et tomt skall. Men hvem vet, mulig du er supermann/dame. Eller mulig du er slik jenta vi snakket med. Tilstanden hennes kl 02 dagen før var klart ”overstadig (be)ruset”. Men turen skulle hun gå. For det hadde hun gjort før, og det var bare ”å fake seg til det”. Så kanskje du ikke trenger være en superhelt. Bare fake deg ikke-hangover.

Redaksjonen valgte å ikke gjøre noen av delene, men heller nyte det fine været og en god frokost. Vi snakker stormkjøkken ved innsjøen på fjellet! Flere tok dukkert i den iskalde innsjøen og vasket av seg gårsdagens skitt, skam og svette. For de som ikke er like tøffe, har festivalen også dusjer til leie til nette sum av 20,-. Disse testet ikke vi i redaksjonen, men med tanke på hvor fantastisk utedoene er, er de nok helt prima.

 

Foto: Bendik Hassel

Kl. 10

Vinjerock arrangerte DEN FØRSTE OFFISIELLE VINJEPRIDEN I VERDEN. Hvordan andre enn Vinjerock kan arrangere dette og kalle det vinjepride forstår ikke vi. Men det er i hvert fall DEN FØRSTE OFFISIELLE VINJEPRIDEN I VERDEN.
Pridetoget gikk fra festivalområde og opp til Reinsdyret. Reinsdyret er en høyde fra festivalområde med en jernskulptur av et reinsdyr. Du-uh. Det tar 20 min opp + 1 min for hver alkoholenhet som ble inntatt kvelden før. Forhåpentligvis vil det være ny vinjepride neste år, for det er en fin og viktig markering. Men rubato. har et miniønske om å gjerne forskyve tidspunktet én eller to timer senere. Det var hardt tidlig for et b-menneske som genetisk umulig kan bli et a-menneske.

Kl. 12

Det ble lunsjtid og tid for litt kulturelt, intellektuelt påfyll gjennom Slettemark-triologien. Slettemark-triologien er samtaler med ulike gjester ledet av Asbjørn Slettemark som snakker om litt av hvert. Han er en musikkjournalist, kulturentusiast og jovial kar og denne dagen var gjestene Johan Wildhagen og Fay Wildhagen. Far og datter. Naturfotograf og musiker.

Vi tuslet inn i teltet før klokken bikket 12 og teltet var allerede fullstappet. Det var prat om Johan Wildhagen og noen av bildene han har tatt. Fay Wildhagen snakket ut om hvordan det er som musiker og samtaler om deres felles interesse for naturen.

Kl 15

Det er fint med rolige aktiviteter, men nå var det på tide å få opp tempoet og shake the body. Legg vekk alt av selvhøytidelighet og at noe er ”kleint”. Kl 15 til 17 var det Silent disco i fullt dagslys. Det gikk rykter om en camp som pleier å lage en/flere danser til silent disco. Og dagen før hadde vi fått øye på de øve på campen sin. ”Ikke fader om ikke de skal få litt konkurranse!”. Vi lagde vår egen og var klare for battle.

Men Vinjerock er ikke stedet. Folka er alt for joviale, og helt ærlig feiga vi også ut. Vi tok vår dans i vår sirkel. Så ble det heller felles line dance og holde på skuldrene til den foran og danse mens man går rundt som i spillet snake (Hva heter det nå igjen?). Men i hvert fall neste år… Da blir det dance battle.

Kl. Tid for mat

Reinsbab? Søtpotetfries med indisk krydder? Burger av vestlandsk fjordfe? Maten er kortreist, økologisk og den beste festivalmaten vi har smakt! Drit i real turmat. Bruk penga dine her. Det er verdt det. Prisene er også veldig innafor.

Foto: Norem Saune

Kl 18 Fay Wildhagen

Og så var det tid for musikk! Vinjerock har to scener, men de er rett ved siden av hverandre. Så vær ikke redd for å gå deg bort. Det er fysisk umulig. Vi dro på Fay Wildhagen som startet kveldskonsertene på best mulig måte. Dette var et av høydepunktene fra festivalen for redaksjonen og vi har skrevet egen anmeldelse av konserten her.

Les hele anmeldelsen her!
Terningkast: 6

Kl. 19 Fieh

Dessverre kunne ikke de videre konsertene måle seg. Fieh var en gul fargeklatt på scenen med et energinivå oppi skyene. Veldig pluss for koreografert dansing og super utstråling. Hun fikk med seg publikum på en ny sang, ”get down”. Alle gikk ned på på huk, utenom de for kule som stod lent inntil gjerdet lengst fra scenen. Too cool. Konserten var uansett underholdende å se på, men det var også det.
Terningkast: 4.

Kl. 20: Stemning?

Redaksjonen gikk for å sjekke ut livet på campene. Det var ganske rolig på dagtid og nå var vi nysgjerrige på om stemningen har endret seg. Tydeligvis skjedde mye mens Fay Wildhagen og Fieh spilte. Redaksjonen joinet et partytelt som delte ut mat og drikke, hehe. Det var Disco Demolition, det var Broiler, det var RT. Glitter i kinnene og rødvin på hvit Bergans-genser. KJØR.

Kl. 21 Cezinando

Masse kø, masse publikum. Hele Vinjerock skulle tydeligvis på denne konserten.
Men med tanke på mengden folk, var stemningen blant publikum dempet. Redaksjonen er stor fan av Cezinando. Han er musikalsk utrolig dyktig og en av de beste norske låtskriverne etter vår mening. ”Håper du har plass” var definitivt beste sangen og her når han ut til publikum. Fleste av sangene var fra albumet ”Noen ganger og andre” som er fantastisk bra, men han skuffet dessverre live.
Hvor ble det av den spinkle unge gutten med voldsom energi? Har Cezinando gitt den til Pasha? Og redaksjonen feller en stille tåre.
Terningkast: 4

Avslutningsvis…

Det er viktig å huske at Vinjerock er både en musikk –og friluftsfestival. Redaksjonen følte at kruttet ble brukt på annet enn musikken i år. For noe var veldig bra, men mest var midt på 3et. Alt annet; logistikken, organiseringen, doene og maten ikke minst er det beste vi har vært borti på festival.

Undertegnede er ikke noe naturbarn. Hun har ikke fjellsko og måtte låne mammas skinnstøvler som ble ødelagt på silent disco. Men selv hun kunne fint hatt to-tre dager til på Vinjerock. Festivalen gis en soleklar 6. Dessverre ikke på grunn av konsertene i år.

Foto: John Arvid Johnsen