Chill Out Chardonnay
LettdrikkeligFriskRelativt billig
EnsformigSkummel på nachKvalmende i lengden
7.5En lettdrikkelig hvitvin
Smak8
Lukt5
Lettdrikkelighet10
Pris6.9
Design7.5

Velkommen til vår helt nye spalte «Bobler & Bangers» – hvor vi kombinerer god drikke og musikk!

Vinspalter og anmeldelser er i vinden for tiden. DN har laget podcast om vin, der Thomas Giertsen påstår å ikke kunne noe om vin. Vi har også bukket under for drikkepresset og laget en drikkespalte. «Hvilken låt passer denne vinen til?» – spurte en av redaksjonens skribenter en ansatt på Vinmonopolet. Et tafatt forsøk på sosialisering etter for mange måneder på  hjemmekontor. Til tross for at interaksjonen ikke førte noen vei, spiret det et frø til en ny spalte. «Bobler og Bangers», en kombinasjon av musikk og alkohol, eller en dårlig unnskylding for å drikke på jobb. Først ut i spalten er hvitvinen Chill Out Chardonnay fra Australia. 

Vin: Chill out chardonnay:
Prosent: 12,5% fyring
Mengde: 3L (trygdeterning)
Farge: Hvit
Land: Australia
Pris: 399,90 kr

I denne spalten skal du bli kjent med tre karakterer som gjennom tiden kommer til å kombinere ulik musikk og drikke, nemlig Bobla, Drueknekten og Tjukken!

Etter å ha lært av våre feil som konsertanmeldere (som ofte kombineres med alkohol), har vi funnet ut at det er lurt å ta notater før man begynner å drikke. Navnet på vinen Chill Out Chardonnay passer bra. Vinen er chill, og den skaper lite problemer i ganen. Denne vinen skal ikke lagres, og er ment å nytes ung (hvis det er lov å si). Etter den obligatoriske diskusjonen om at hvitvin ligner noe på urin kommer redaksjonen i gang med hva som i beste tolking kan kategoriseres som en vinanmeldelse.

Jeg får flashbacks til Roskilde, da jeg drakk utrolige mengder av en lignende hvitvin under The Cure, uttaler Drueknekten.

Etter at det velkjente dilemmaet «USA eller Australia» fikk en oppsving etter en Humornieu-sketsj var det tid for at vi også skulle disktuere hva som er best. Spesielt siden vinen er fra Australia.

Helt klart USA, sier Tjukken.

Drueknekten og Bobla ler hånlig og stirrer på magen til Tjukken.

– Selvfølgelig sier du det, sier de i kor og refererer til den kulerunde Big Mac-magen Tjukken har tilegnet seg på hjemmekontoret.

Jeg er mer en Australia-fyr, sier Drueknekten.
Bobla er derimot en tilpasningsdyktig type, og det virker som han har knukket koden for hva man bør si.

Man bør alltid svare Australia hvis man er på vors, uttaler Bobla. Litt sjalu for at Bobla har knukket en eller annen sosial kode for å imponere jenter hopper Drueknekten over på hva det egentlig er de heller i seg.

Noen ganger ser pisset mitt ut som rødvin, kontrer Drueknekken.

Vinen ser litt ut som piss, sier Drueknekten.
Ser ikke alle hvitvin ut som piss?, spør Tjukken mens han heller glasset tilnærmet 90 grader mot den vidåpne munnen sin på jakt etter de edle dråpene.
Noen ganger ser pisset mitt ut som rødvin, kontrer Drueknekken.
Men dette er hvitvin, eller?, spør Tjukken.

Oppgitt over spørsmålet hopper Bobla over til det egentlig alle lurer på.
Hva er Chradonnay?, spør han.
Tjukken og Drueknekten hever skuldrene i takt. Ingen vet.

Hvilken musikk passer vinen til?

Men okei, folkens, vi skal jo egentlig prate om musikk, sier Tjukken.

Før boblene rekker å treffe de siste hjernecellene våre rekker vi å knytte den alkoholiserte jobben vår opp til musikk. Drueknekten får et fjernt flashback til Roskilde. Bobla får assosiasjoner til et vors med «verdens beste jenter». Tjukken nynner derimot til en av Vidar Villa sine velkjente vors-sanger -«Moren Din».

Jeg husker den siste kvelden på Roskilde, da jeg blacka ut på The Cure. Da hadde jeg drukket to dunker med hvitvin. All hvitvin smaker jo likt, så jeg er tilbake til yndlingsfestivalen min, smiler Drueknekten fornøyd.
Den er veldig lettdrikkelig, svarer Bobla. «Ren fløte», fortsetter han.

Jeg får litt Vidar Villa nach-stemning, sier Tjukken.

Ja, du sier noe der, Tjukken. Dette er nok også en vin som imponererer på på jentevorset. Kan også være god for å komme seg over kneika dagen derpå. Kansje vi bør spare litt til i morgen tidlig?, kommer det fra Bobla.

– Den smaker litt som Astrid S, hvis det er lov si, sier Drueknekten. – Men den lukter ikke så mye. Er det et tegn på at jeg har fått korona?, spør han bekymringsfullt.

– Kødder du, den lukter jo jævlig mye, svarer Tjukken.
Hold kjeft! Ikke rart det lukter med den enorme nesa di, kontrer Drueknekten.

Hvilken låt passer denne til?
-Drueknekten: The Cure med “Pictures of You”
-Tjukken: Vidar villa – “Moren din”
-Bobla: Seeb ft. Dagny – “Drink About”

Oppsummering

Søt og hvit, litt som et bestejente-vors. Middels friskhet, litt som redaksjonens mentale helse. Ettersmaken er kort. Selv syntes vi den smakte som en mild hvitvin. Det er ikke revolusjonerende, men hvorfor må alt være det? En lite kompleks, men ganske chill vin. Man trenger ikke (bør ikke) drikke for å slappe av, men det hjelper med en dunk med Chill Out-Chardonnay.

Bortsett fra en magesviing hos Tjukken så glir dette rett ned. Dette er vinens styrke, og vår svakhet. En farlig kombo på nach.