Tidligere i år har vi skrevet om ordsmeden Cezinando og hans ubeskrivelige måte å beskrive følelser på. Han har i år sluppet 2017s kanskje største og vakreste hit ”Håper du har plass”, som han fulgte opp med en litt tammere, men likevel med high speed og fengende låten ”Vi er perfekt men verden er ikke det”. I dag topper han begge låtene med et 11-spors album i samme duren.

Tekst av Ida Halvorsen

Albumet ”Noen ganger og andre” er spekket med deilige, skikkelige beats som i harmoni med de følelsesladde tekstene utgjør 22-åringens tredje og beste album hittil. Han har fått med seg en rekke gode hjelpere, men kanskje den beste av de alle, og den mest viktige; Ole Torjus fra Rytmeklubben!

I et tidligere intervju med rubato. Sa Cezinando ”Jeg tror ikke albumformatet er dødt, men du må gjøre mer ut av det nå og presentere det på en kulere måte». Og det er liten tvil om at han tar seg selv på ordet. Selv om undertegnede til tider kan savne den litt mer useriøse Cez, er dette et album som kommer til å bli satt på når jeg vil sette meg tilbake, stille noen spørsmål og få noen svar – og virkelig lytte.

Det er liten tvil om at Cezinando på kort tid har blitt en av Norges fremste, ikke bare rappere, men også artister. Han skriver tekster som setter følelsene i sving og leverer show som får deg til å danse som om ingen ser på. I sommer imponerte han oss stort på en stappfull Stavernfestivalen og en mindre, litt intim Hagefestival i sommerbyen Langesund. Denne høsten tar han med seg de fantastiske, følelsesladde, morsomme og lekne låtene og den upåklagelige energien på turné i det ganske land, og vi gleder oss stort!

Cezinando er en kunstner med ord og en kunstner med stil. Og måten han leker med språk og utrykk og setter ord på følelser man ikke visste man hadde, og svarer på spørsmål man ikke kan huske å ha stilt. Og selv om konkurransen fra andre album kanskje puster unggutten i nakken, tørr jeg påstå at dette muligens er årets album innenfor sin sjanger.

Kanskje dette albumet passer best til søndagen, når kleinheten er på topp og fyllesyken er et faktum, helgens valg stilles til veggs og spørsmålene er mange? Ikke vet jeg, men her er det hvert fall! Vi gleder oss veldig til turné og hva som blir det neste fra rapperen som er så langt mer enn en rapper!

God lytting og god helg!