Bvis har vært en kjent skikkelse i det Norske hiphop-miljøet i over 15 år. Han har sluppet flere EP’er og jobbet med artister som Oral Bee, Herreløse, Kholebeatz og Spellemannsvinneren Salvador Sanchez. Han har vært p3-listet både som soloartist med låten “Når eg e dø” og sammen med gruppa Kriminell Kunst for sommerhiten “Måden du ser på meg”. Siden den tid har han blant annet spilt på Amanda-prisen på TV2 og varmet opp for den verdenskjente rapperen Coolio. I fjor slapp han EP’en “Svart Gull” og videoen til tittelsporet har vært med på flere norske og internasjonale filmfestivaler. Bvis er nå aktuell med singlene “Egotrip” og “Venta På” som er smakebiter fra hans kommende debutalbum “Stavangers Finaste” som slippes på Dat Music mot slutten av året.

Gratulerer med nysluppen singel, fortell litt om den? Hvilke tilbakemeldinger har du fått?

– Takk! Låta handler om noe så magisk som å være nyforelsket og det er uten tvil noe av det ærligste og mest sårbare greiene jeg har laga. Magnus Wathne synger refrenget og sampelet man hører i bakgrunnen er også Wathne. Han har samplet sin egen bryllupslåt som han fremførte da han gifta seg. Låta er produsert av Håvard Rosenberg. Thomas Dybdahl insisterte på å få legge gitar på låta da han overhørte Rosenberg mikse den. Dette er en låt med mye kjærlighet i!

«»

– Jeg har fått veldig god respons så langt. Setter ekstra stor pris på folk som deler låta videre. Som en indie-artist med 0 kr til overs for markedsføring setter jeg stor pris på sånn.

Forklar BVIS ved hjelp av 3 ord?

-Rappkjefta, slibrig, babyface

Du har vært en del år i bransjen, har du noen høydepunkter?

– Alt for mange å nevne as. Å få varme opp for barndomshelten Ghostface Killah var jo ganske sinnsykt. Spesielt da jeg gikk opp på scenen under showet hans under “Proteck Ya Neck” og rappa O.D.B. sitt vers! Å varme opp for Coolio var også helt uvirkelig!

– Ellers hadde vi en jævlig fet opptur i sommeren 2015 da vi gikk viral med sommer-hitten “Måden Du Ser På Meg”. Før den tid hadde vi stort sett bare tiltrukket oss hiphoppere på konsertene våres. Plutselig spilte vi utsolgte konserter og jeg ble oppringt av bestemor som var sååå stolt over å ha sett meg på riks TV.

– Responsen jeg fikk da jeg slapp“ Når eg e dø” var også et høydepunkt. Det tok meg nesten et tiåar fra jeg skrev den låta til jeg tørte å spille den inn. Så at den ble så godt tatt imot betydde veldig mye for meg. Men sånn ærlig kommer ingenting til å toppe konsertene jeg spilte sammen med Alvarado, Tony Pepa og broderen Skurke Sprett i gode gamler dager. Vi brant mange bruer på den tiden og gjorde mye dumt. Men fy faen så kjekt vi hadde det.

Vi ser at du tidligere har jobbet med blandt annet rapperen ”Big Daddy Karsten” og ”Oral Bee” er det noen flere artister du kunne tenke deg å jobbe med i femtiden?

– Jeg har jævlig lyst å gjøre mer låter med Salvador Sanchez. For noen beats! Når det gjelder rappere så hadde vært jævlig kult å gjort en låt med Sirkel Sag. Han er favoritt-rapperen til kjæresten. Hun sier jeg er #1 men det vet jeg hun sier bare fordi jeg er typen hennes.

Hvilke norske artister finner vi i spillelisten din om dagen?

– Neste Planet, Hemmelig Sekt og Mae gikk mye på repeat denne sommeren. Den nye plata til Kholebeatz og 46 Simmy er fet! Både Pant fra Herreløse og Jaa9 slipper fete solo ting snart.

Hva er planene dine fremover?

– 9. September slipper jeg min neste singel Forventninger! En laid back boombap ting produsert av Tom12”. Neste singel etter det igjen heter FUCK DEG BETAL MEG og den skal vi skyte en sinnsyk video til i slutten av september. Ellers skal jeg bli ferdig med det jævla albumet haha. Etter albumet skal jeg fokusere mer på EP’er og maxisingler, og droppe litt musikk oftere.