Så bryllupet ditt nærmer seg, og du lurer på hvordan du kan finne en perfekt bryllups-DJ i nærheten som kan holde gjestene dine dansende hele natten?

DJ-en kan bety forskjellen mellom at gjestene blir sittende eller at de finner frem dansefoten og gjør spektakulære dansebevegelser på dansegulvet. Du kan bli en DIY DJ, men hvis du heller vil overlate platespillingen til en profesjonell, kan vi lede deg i riktig retning for å få din helt egen Kygo- eller Fingern-opplevelse.

I denne artikkelen vil vi blant annet gå over hvordan du velger en god bryllups-DJ, gjennomsnittsprisen for en bryllups-DJ i Norge, og hvordan du velger en topp-settliste for bryllupet.

Priser 

Hva koster en bryllups-DJ? 

Priser for bryllups-DJ vil variere avhengig av en rekke faktorer. DJ-er med mer ekspertise, erfaring og dyrere utstyr tar ofte høyere honorar, og reservasjoner i høysesongen for bryllup kan også være litt dyrere. Under har vi delt opp gjennomsnittspris for de ulike DJene. 

Ny/student Profesjonell High-End
DJ 4 000+ NOK 8 000+ NOK 20 000+ NOK
DJ+instrumentalist 7 000+ NOK 12 000+ NOK 30 000+ NOK

 

Ofte stilte spørsmål:

Er det nødvendig å leie en DJ til bryllupet mitt?

Et av høydepunktene ved enhver bryllupsmottagelse er levende musikk. Å bestille live musikk, spesielt nå som musikk er så lett tilgjengelig gjennom strømmeplattformer, er en sikker måte å gjøre bryllupet ditt til en minneverdig anledning, enten det er til bryllupsfrokosten med stilig bakgrunnsmusikk eller til bryllupsfesten senere, for å få folk ut på dansegulvet.

 

Men hvilket alternativ er det beste? Ønsker du et band eller en DJ til bryllupet ditt?

Hvis du har budsjettet, anbefaler vi alltid å booke et liveband. Mens de beste DJ-ene ofte inkluderer noe av sitt eget artisteri i settene sine, er det ingenting som slår livemusikere for å skape en feststemning. Vi er stolte av å ha noen av de beste bryllupsbandene i Norge registrert og klare til å bli booket gjennom Bookd-appen. 

Imidlertid har brudepar en tendens til å bestille bryllups-DJer i av følgende grunner: 

  • En DJ er et rimeligere alternativ for et bryllupsband: et bryllupsband kan koste mellom 6.000- og 60.000 NOK, mens DJ-er vanligvis tar mellom 4.000- og 30.000 NOK. Så hvis du ønsker å kutte kostnader, kan det å booke en bryllups-DJ være et utmerket alternativ for deg.
  • Hvis du allerede har tenkt å booke et bryllupsband, kan du holde dansegulvet i gang ved å la en DJ ta over den musikalske stafettpinnen når bandet ditt har gjort det. Noen band vil tilby å gjøre denne tjenesten også.

 

Hvor mye plass trenger en bryllups-DJ?

En bryllups-DJ med utstyret deres vil vanligvis ikke ta opp mer enn 2m x 3m. Hvis du bestiller en DJ som har med musikere, som saxophonist eller sanger, anbefaler vi å legge til en ekstra meter for hver ekstra musiker som er med. 

 

Hva slags utstyr må jeg skaffe?

Bryllups-DJene har vanligvis sine egne decks, høykvalitets PA-system. Kvaliteten på utstyret deres har stor innvirkning på kvaliteten på lyden og opplevelsen de skaper – dyre DJ-er har ofte bedre utstyr, med denne investeringen i kvalitet og opplevelse reflektert i prisen.

Spør alltid DJ-en om de trenger ekstra utstyr for opptredenen, siden bryllupslokalet ditt kan være i stand til å gi ekstra belysning eller PA-høyttalere for å forbedre opplevelsen.

Dersom du må skaffe utstyr kan dette leies hos leverandører som Oslo Lydutleie som sørger for kvalitetsutstyr og levering til en gunstig pris. 

 

Er det nødvendig å skaffe mat til bryllups-DJen?

Når musikerne kommer, vil de nok sette pris på flaske vann. Måltider er alltid velkomne, men det er vanligvis ikke nødvendig med mindre arrangementet er ved middagstid. Dette er noe som avklares ved booking i Bookd-appen. 

 

Kan en bryllups-DJ opptre ute?

Ja, så lenge været er varm nok og tilstrekkelig ly (et lysthus eller telt som dekker artistene fullstendig) er gitt, samt en strømkilde. Informer DJ-en hvis de forventes å opptre ute, da dette vil påvirke forberedelsene de gjør! 

 

Hvor lenge skal DJ-en opptre?

DJ-sett varer vanligvis 2-3 timer. DJ-ene kan dog fremføre sett som varer opptil 3-4 timer, og enda lenger hvis de gis tilstrekkelig varsel. I Bookd-appen kan dette enkelt kommuniseres med DJen. 

 

Hvor lang tid tar det å sette opp inkludert lydsjekk?

Omtrent 45 minutter til en time. Dette vil tillate dem å laste utstyret, varme opp og gjennomføre lydsjekk i bryllupslokalet.

 

Godtar bryllups-DJer sangforespørsler?

Ja! I motsetning til livemusikere, som må lære musikk før de fremfører, kan DJ-en din spille nesten hvilken som helst sang du ber om. Du kan bla gjennom vår mangfoldige liste over DJ-er for alle arrangementer og stille dem spesifikke spørsmål for å skreddersy opplevelsen din til dine spesifikke behov.

Vi anbefaler imidlertid å sende DJ-en din en liste over sanger du vil at de skal inkludere i settlisten før bryllupet. Når du sender ut invitasjonene dine, kan du til og med be gjestene om å anbefale en sang for å hjelpe med spillelisten for bryllupsmusikk!

 

Hvor lang tid i forveien bør jeg booke bryllups-DJen?

Vi anbefaler å bestille på forhånd så snart som mulig. På travle datoer rundt jul og helger i sommerbryllupsesongen, har DJ-er en tendens til å bli booket opp måneder (eller til og med år!) i forveien.

 

Må jeg dekke reiseutgifter?

De fleste DJ-er vil inkludere reiseutgifter i tilbudet fordi transport av utstyret krever kjøring til lokalet. Å booke en lokal DJ er en utmerket måte å kutte reisekostnader på. Booker du en bryllups-DJ i en storby, som Oslo for eksempel, kan du forvente å betale betydelig mindre i reiseutgifter.

 

Hvis du allerede har tatt beslutningen om å booke din drømmebryllups-DJ og ser etter tilgjengelige alternativer, har du to valg:

  • I Bookd-appen kan du sammenligne priser og kontakte over 40 fantastiske bryllups-DJer.
  • For å diskutere dine behov, kan du sende oss en mail til vår hjelpsomme bookingteam på hello@bookd.no.

 

Lykke til med bryllupet!