brenn. satte fyr på Roskilde
9Overall Score
Reader Rating 4 Votes
9.6

Oppvarmingsdagene på Roskilde er over, og man kan trygt si at konserten med den energiske bandet brenn. varmet oss godt opp i går. Med en god dose ståpåvilje og selvtillitt holdt gutta fra Lillehammer lekestue med Roskildepublikummet. 

Låter som «Custom Girl» og «Keen» som ble spilt avslutningsvis oser det kvalitet av, men det er ikke låtene i seg selv som er nøkkelen i brenn.s suksses. Det er den lekpregne stilen, at de får alle til å rope «fy faen» x antall ganger og at de klarer å få svært mange mennesker til å synge med på låter de trolig ikke har hørt før. Til og med danskene virker imponert og smiler fra øre til øre.

Når det skal sies hevdet danske Gaffa at showet var preget av et rotete lydbilde, men her sier jeg meg uenig. Dette kan muligens skylde en blanding av litt for mange øl og dårlig hukommelse på undertegnede. Trolig er også en faktor at dansker ikke forstår norsk. Vi forstår hindanden ikke! Superlativene fra undertegnede er mange, men det skulle bare mangle. Creds også til resten av bandet som bidro til en tilnærmet komplett opplevelse. Noen må hente brannslukningsapparatet, for det er store flammer som kommer ut av brenn.

Konserten avsluttes på verdig vis med stagediving og konfetti. Det er liten tvil om at den norske indiepunken lever i beste velgående. Det virker kanskje litt suspekt å starte festivalanmeldelsene med en så god karakter, men hva skal man gjøre? brenn. er rett og slett laget for store scener som denne. I morgen starter selve festivalen, som vi i Rubato gleder seg til å dekke. Kanskje bare drikke litt mindre, eller mer. Det tar vi en avgjørelse på senere.