Sommeren er her, og etter halvannet år med kjipe tilstander er det fint å kunne se for seg en litta flørt for sesongen. Men er det egentlig alltid så flott med disse sommerkjærestene? «Hva skjer i august» er en låt som handler om usikkerheten man føler over en sommerflørt. Teksten er en historie om en sommerflørt som var sterk, men som måtte ta slutt til høsten. Man møtes igjen neste sommer og faller tilbake til hverandre og er redd for at det samme skal skje igjen. Dette er tematikken for den veltitulerte låta ‘Hva skjer i august’. Bølgen leker med ordene slik han pleier, men i en mer alvorlig drakt enn tidligere.

Denne gangen har Bølgen dratt tilbake i studio med produsenten Henry Land som også produserte fjorårets sommerhit «Er ikke verre». Låta som nå har streamet til dobbel platina og ble den mest spilte norske sangen i Norge over sommeren. Flere bangers blir det. EP i oktober, nye samarbeid og turné til vinteren.

Vi har tatt en prat med Bølgen om sommerflørter, videre planer og potensielle samarbeid.

Hei, Bølgen! Hvordan går det om dagen?

– Det går veldig bra med meg! Det er sommer og sol og dagene er fylt med masse morro og det passer meg utmerket!

Du er kjent for å være en person som nyter sommeren. Hvordan har sommeren vært i år?

– Sommeren i år har vært veldig bra! Jeg har vært på norgesferie på vestlandet, hatt et par dager langt oppe på fjellet uten dekning og vært på flere hytteturer med strålende vær. Da snakker vi bra sommer. I tillegg har jeg spilt litt konserter innimellom slaga.

Hva liker du best å gjøre på sommeren?

– Jeg liker å fylle dagene helt fulle på sommeren slik at jeg gjør mest mulig i løpet av de dagene man har: men må jeg velge noe så er det å bade.

Låten din “Hva skjer i august?” handler om usikkerheten man føler over en sommerflørt. Har du kjent på disse følelsene flere ganger?

– Det har jeg. Man er jo gjerne litt redd for at ting skal skli ut når hverdagen starter igjen. I mange tilfeller så gjør det jo det også

Har du noen sommerflørter i år?

– Jeg har som regel alltid en sommerflørt om sommeren.

Hvordan ser veien ut videre for Bølgen? Kommer vi til å se deg på en scene snart?

– Ja! Jeg spiller blant annet i Sande på bryggefestivalen, i Koppervik og i Sogndal i august. Jeg vet også at jeg har en konsert i Oslo i september og en turné i november. Så dette blir bra og jeg gleder meg enormt!

Har du noen samarbeid i loop? Hvis ikke; hvilke norsk artist ville du helst ha gjort et samarbeid med?

– Om jeg kunne velge hvem som helst akkurat nå.. da må det bli Postgirobygget siden det er sommer.