Champagne Louis Roederer Brut Premier NV
Fett designDigg med champagne på en hverdagMan kan flexe
Kan bli for mye boblerLitt for tørr
6.8Overall Score
Smak7.3
Lukt5.5
Lettdrikkelighet4.5
Pris6.6
Design10

Velkommen til spalten “Bobler & Bangers” – hvor vi kombinerer god drikke og musikk!

Helgen har kommet og redaksjonen samler seg rundt kontoret på Frogner. – Endelig fredag! Tid for champagne, sier Drueknekten med et lurt smil. Han åpner flasken med Champagne Louis Roederer Brut Premier NV. Bobla og Tjukken følger spent med. Til tross for at gutta, kjent fra spalten Bobler og Bangers, kommer fra Bærum/ Asker er det ikke hver helg de får anledning til å poppe. Stemningen er allerede god, gutta er forventningsfulle, håpefulle, og har et overordnet mål om å bli lettere beruset.

Champagnen åpnes og det er klart for en ny drikke i denne spalten.

Den skal vel være kald, eller mye kaldere?, foreslår Bobla.

– Skal den det, ja?
, kontrer tjukken, mens det buler ut av kinnviken. Han svelger og fortsetter:

– Den var jævlig god da! Glir greit ned i halsen denne her.

– For å gjøre det enkelt for meg selv velger jeg å nyte denne til låten Lars Vaular, Champagneting, kommer det fra Tjukken.

Drueknekten mener dette låtvalget er genialt og kreativt.

– Det er ganske mange låter om champagne da, så det er vel egentlig ikke så genialt?, svarer Bobla ydmykt.

Mens gutta drikker kjenner de boblene bruse opp mot lillehjernen. Lillehjernen er viktig spesielt når det gjelder balanseevne, koordinasjon og regulering av bevegelser. Dette har Bobla lest på SNL. – Det å være full på bobler er noe helt eget as. Hvorfor drikker vi ikke mer bobler egentlig? Ukene er så lange, Champagne kan lett bli en vane.

Livet er terningkast 3

De andre gutta nikker enig. Nok en gang får Tjukken et tomt blikk. De neste minuttene snakker de om at livet egentlig er ganske bra til tross for at vi fortsatt befinner oss midt i en pandemi. Tjukken og Bobla reflekterer over at de synes regjeringen har gjort en helt OK jobb. De mener likevel kulturlivet fortjener mer støtteordninger. De sier samtidig det er litt hyklersk av Bent Høie å stikke så mye på hytta. Mens gutta konkluderer med at livet er terningkast 3+, leser Drueknekten på etiketten. Han har bestemt seg for å pranke de andre.

Den her er alkoholfri as, sier han med et sleskt smil.

Tjukken og bobla blir stille, og en åpenbar frykt fyller rommet.

Men jeg føler meg full jo, er det bare placebo da. Er fylla egentlig bare scam?, sier Tjukken, mens han strekker seg mot champagneflaska. – Det står 12 %, jo, sier han og puster ut, med en blanda sinnstemming: – en herlig miks av lettelse og sinne.

Har dere noen gang trodd at dere har drukket alkohol, blitt full, for så å finne ut at det var alkoholfritt?, spør Tjukken de andre.

Sikkert vært drita på Munkholm liksom, men det er lenge siden. Men la oss holde oss til saken nå gutta, vi skal anmelde champis!, fortsetter Bobla.

– Champagne er jo egentlig ikke så digg da. Men den her glei rett ned i ganen, smeller det fra Tjukken i et forsøk på å ta opp trådene.

Når er sist du drakk champagne? Du spør meg alltid om å finne den billigste Cavaen når jeg handler for deg på polet til 17 mai, kontrer Drueknekten. – Jeg derimot, bestilte en champagne en gang på Downtown i Trondheim. Det var en Moet til 1000 kroner. Jeg tok en slurk av flaska før jeg ble kasta ut. Jeg var for full, ifølge vakten. Foreldrene mine drikker også mye champagne. De har mer penger enn dine. Det gjør vel at jeg kan anmelde den flaska med litt mer tyngde enn deg, din feite faen. Jeg synes den smaker fruktig, sånn god blanding av eple, Mozell og solbær.

Selv om både Bobla og Tjukken mener Drueknekten gikk for langt i å kalle Tjukken «en feit faen», virker de overbevist. De er enige med Bobleknektens assosiasjoner, men liker ikke hersketeknikken hans. Gutta lukter iherdig på champagnen, men kommer ikke frem til noen nye lukter.

Du må lukte med et nesebor. Det lærte jeg av kusina mi som har jobba i utelivsbransjen, sier Drueknekkten: Nok en gang med en litt overlegen tone.

– Visste dere forresten at man kun puster gjennom det ene neseboret om gangen? Hørte det på Tik Tok eller noe» fortsetter han. En kort periode med stillhet følger.

Nå begynner flaska og nærme seg tung. Lars Vaular spilles av i bakgrunnen, og redaksjonen har fortsatt bare kommet frem til en låt som kan passe til Champagne Louis Roederer Brut Premier NV.

Admiral P! Bobler, er jo selvskreven. At vi ikke kom på den før, smeller det fra Drueknekten.

De andre er enige om at denne låta passer godt. De har ikke bestemt seg for om de digger Admiral P på ekte, eller om forholdet til den norske reggeartisten er preget av en viss ironisk distanse.

– Ja, vi elsker, eller den 17 mai, er vi så glad i-låta» er jo en annen låt som passer bra da, mener Tjukken.

– Man drikker vel ikke så fin champagne på 17 mai, da?, spør Bobla.

Ingen flexechampagne

Etter nok en periode med stillhet hevder Tjukken følgende: – En ting som er bra med den champagnen her er at den ikke er sånn flexechampagne. Sånn man drikker for å vise at man har penger. Da drikker man Moet. Så jeg tenker fortsatt 17 mai-låtene passer.

Drueknekten er uenig og svarer: – Det er jo fleksechampagne da, etiketten er ganske keeg..

Jeg synes man skal fleske litt til på 17 mai jeg. Jeg pleier å flexe litt med champagnen når damene kommer. Eller, ironisk flexing da selvfølgelig, fortsetter Tjukken.

Den her var ikke noe bitter i det hele tatt. Den var tørr og fin. Visste dere forresten at Brut betyr tørr? sier Drueknekten. – Kan man ikke bare kalle den tørr a? Kalle en spade for en spade liksom, fortsetter han.

Han mener videre at «boblene kribler», og han er litt gladere nå enn han var for 20 minutter siden.

– Jeg tror ikke det er mange som drikker champis i dag as, sier Tjukken.

– Nei, vi er ganske priviligerte, hehe, svarer Drueknekten.

Etter å ha smakt på Champagne Louis Roederer Brut Premier NV er jeg keen på å normalisere champagnen. Gjerne på hverdager og. Den skal drikkes før kl 15.00 alle dager uten R. Alkistrikset. Man sier bare «onsdager», «søndager», så er man i gang.

– Ey, det var jo ganske lurt, avslutter gutta i kor.

Anbefalte låter til champagnen

Lars Vaular – Champagneting
Admiral P – Bobler
17 Mai Er Vi Så Glad I – Rykkinnfella, Jack Dee, Ola Nordmann