Dimling er et Oslo-basert band, der ingen av medlemmene er fra Oslo. Samtlige av bandmedlemmene er i Oslo for å studere, og møtte hverandre gjennom nettopp det. Med forskjellig bakgrunn, og forskjellige preferanser når det kommer til både musikk og interesser generelt, er sounden av bandet blitt ganske interessant. Guttene i Dimling slipper i dag låten «Grunnkostyme», i den sammenheng slo vi av en prat med bandet.

Hallo gutter! Hvordan går livet?
– Solen skinner alltid for livets glade gutter. Litt kjipt med koronaen, men sånn er livet. Med andre ord, det går helt greit.

Vil dere starte med å fortelle om dere selv? Hvem er Dimling?
– 4 foler og 1 hest som lever det glade liv i Tigerstaden pga studier. Knut aka to old for this shit, Thomas aka mørkets fyrste, Oliver aka Kaptein kulan gutter, Vegard aka glad for å være her og tilslutt Kristian aka Stein idiot. Møttes på skolen, jobben og byen.

Hva kan vi forvente fra dere fremover?
– Skal i studio igjen i oktober, så det kan forventes full baluba og halloi fra denne gjengen. Er jo litt vanskelig å få spilt noe live om dagen, men når «The ‘Rona» har gitt seg blir det jo syke tilstander, galimathias og Willy Nickersen.

Bandnavnet deres «Dimling», hva betyr det?
– Hehe, det kommer an på hvem du spør. Spør du en snekker får du et svar, men spør du en bergenser får du et annet svar. Dimling er da betegnelsen på en klomsete klossmajor/ idiot/ fjompenisse eller «type». Når det kommer til andre tema enn musikk kan enkelte i gjengen betegnes som dimlinger.

– Hvis du oppfører deg som en ræv så skal man også bli behandlet som en ræv… kan si det er en forlengelse av den kjente kjære «stopp ikke mobb» sangen. Med andre ord så handler den om å holde det ekte.

Dere slipper snart låten «Grunnkostyme», hva handler den om?
– Den handler om dagligdagse klisjeer og om ikke å være påtatt kul. Spiller jo egentlig ingen rolle hvilket merke du har på skjorten, eller hva du sier. Hvis du oppfører deg som en ræv så skal man også bli behandlet som en ræv… kan si det er en forlengelse av den kjente kjære «stopp ikke mobb» sangen. Med andre ord så handler den om å holde det ekte.

Hva/hvem inspirerer dere?
– Det er mye som inspirer oss! Kan være alt fra gud til grøftekanten. Uten at noen av de spiller noe stor rolle i våres liv. Sånn lyrisk sett har Jokke og Valentinerne, John Olav Nilsen og Lars Vaular hatt stor innflytelse på vokalisten vår. Instrumentalistene i gruppa har rimelige forskjellige preferanser når det kommer til musikk, så du finner elementer fra både klassisk, jazz, rock og hiphop.

Hvilke norske artister finner vi i spillelistene deres om dagen?
– Det er mye forskjellig! Shuffle Baby, Romskip, Sløtface, Daufødt, John Olav Nilsen, Lars Vaular, Motorpsycho og Ole Paus sin siste plate, og seff Kygo. Neida, joda, elleer?;)