Med 20 000 besøkende hver dag, ble den utsolgte todagersfestivalen en heidundranes festkollasj fra ende til annen.

Findings Festival 18–19.august 2017

Dag 2 av Findingsfestivalen ble åpnet klokka 14:15 på lørdag av Hanne Mjøen foran et beskjedent antall lyttere ved den minste av festivalens to scener. Den 21 år gamle jenta fra Oppdal var en av to heldige vinnere som gjennom en konkurranse på NRK P3 ble valgt ut til å opptre på Findings 2017. Den andre vinneren var produsenten Rootkit som spilte på Findings på fredag. Selv om det kun var en håndfull mennesker som hadde møtt opp til starten av første opptreden denne lørdagen, uttrykket Mjøen en lettelse over at det i det hele tatt hadde møtt opp noen. Vi kunne også ane en bitter undertone i denne uttalelsen, noe som er forståelig nok med tanke på at hun tross alt hadde vunnet en konkurranse for å få lov å opptre der, og så er det svært få som møter opp for å overvære det. Sett borti i fra oss i Rubato som med hånda på hjertet elsket det hun hadde å by på.

Tekst: Fride Bakken Telle

Full bildebonanza fra dag 2 finner du her. Dag 1 her.

Med sine sprudlene poplåter, og med klokkeklar og stødig vokal har Hanne Mjøen konstruert et eget sound som sitter som støpt for hennes stemme, både låtskrivermessig og produksjonsmessig. Låtene «U» og «Feels So Good» var muligens å kjenne igjen etter å ha rotert på P3 radio denne våren, hvorpå hun ga ut sin nye singel «The City» 30.juni som hun også fremførte denne dagen.

Det er foreløpig sol og pent vær, akkompagnert av en behagelig bris og fengende popmusikk; en svært behagelig start på lørdagens festiviteter!
Oppdalsjenta ble kun tildelt en kort opptreden på 20 minutter, men det var absolutt verdt turen å møte opp til dagens første opptreden! Vi ser for oss at Hanne Mjøen er et navn vi kommer til å høre mye i tiden fremover.
I samme øyeblikk Mjøen gikk av, gikk den brasilianske DJ-en Bruno Martini på, og dermed var EDM-festivalen i gang.

Show med samme mønster

Totalt 20 artister spilte på Bislett Stadion i løpet av todagersfestivalen, og den norske musikken var sterkt representert med totalt 14 norske artister fordelt på begge scenene.
9 av disse norske artistene spilte på «lillescenen» Cyan, hvorpå de øvrige 5 delte Magenta-scenen med de utenlandske artistene og fikk dermed fordelen av et mer praktfullt sceneshow som inkluderte Co2-kanoner, pyroteknikk og konfettikanoner.
Når det er sagt skulle vi ønske at sceneshowene som ble representert på Magenta hadde vært mer varierende enn det vi var vitne til. Det gikk stort sett i samme mønster med røyk og levende bilder , noe som kunne tyde på at artistene selv hadde lite å si på hvordan de ønsket at sine egne show skulle bli utført. Dessverre hadde festivalen kuttet konfettikanonene på lørdagen etter at konfettien hang seg fast på sceneriggen og lyskastere under alle konsertene på Magenta på fredag. Konfettien ble dypt savnet, men vi er sikre på at disse girlanderstrimlene har vært et slit å rydde vekk etter festivalens første kveld og respekterer deres avgjørelse om å kutte dem.

Det var flere høydepunkter å bevitne i løpet av denne lørdagen, deriblant Ørjan Nilsen, DJ Snake og Ina Wroldsen, og da en liten regnsky passerte over stadioen i løpet av Ørjan Nilsen sin opptreden på Cyan, var publikum kjappe til regnponcho- og ørepropp-diskene som vandret rundt med lilla flagg både innenfor og utenfor lokalet. Overraskelsen var stor da vi ble fortalt at både ørepropper og regnponcho kostet 65 kr per stk, noe vi syntes var i overkant mye for noe som på flere festivaler blir utdelt gratis.


Foto: Fabian Fjeldvik

Matoma

Folkehavet gjorde atter en gang sitt inntog og viste hvordan en utsolgt festival skal se ut da Matoma entret storscenen 17:40 lørdag ettermiddag. Publikum strømmet ned fra sine tribuneplasser og tilbake foran scenen for å få et glimt av den unge hedmarkingen sin opptreden. Etter Matoma hadde tatt et bilde fra scenen med en stadion av hevede armer i bakgrunnen, trakk publikum mot den andre scenen for å få med seg Cezinando. Cezinando fremførte selvfølgelig hiten sin «Håper du har plass», og ble rørt etter han lot publikum synge refrenget på egenhånd. Bildet Matoma tok fra scenen ligger til informasjon ute på hans private instagramkonto.

Spart krutt til Karpe Diem

Sceneshowene tok seg opp mot slutten av kvelden med nye variasjoner av pyroeffekter, men best var det selvfølgelig da Karpe Diem gikk på som festivalens siste artist.
Festivalen hadde spart kruttet til slutt da de dro sceneshowet helt ut med et fabelaktig ildshow under «Hus/hotell/slott brenner», maskerte dansere med rosa bandanaer, og masse, masse røyk.
Det er ikke noe poeng å skrive for mye om i hvor stor grad allsangfaktoren herjet over Bislett Stadion denne kvelden, men for å si det sånn så var det nok mange festivalgjengere som gikk hjem med sår hals og redusert stemme.

Da det var litt under en halvtime igjen av konserten, avsluttet de en låt med et flott fyrverkerishow bak scenen, og til tross for at dette så ut til å være avslutningen på festivalen, ropte publikum dem tilbake på scenen med gauling av «Seven Nation Army»-riffet som har gått igjen litt for mange ganger mellom konsertene på årets Findingsfestival.

Idet Karpe Diem takket for seg regnet det fyrverkeri ned på scena. Det var nydelig å se på, men vi hadde likevel sett for oss noe mer eksepsjonelt som kunne overgå det gigantiske fyrverkerishowet fra kvelden før. Det var ikke i nærheten av å være en like stor avslutning som fredagens show og vi lurer på om det ikke burde vært byttet om. Til tross for dette kan vi se tilbake på en flott festival over to dager på Bislett Stadion denne sensommeren!

Vi har sett 20 fantastiske artister opptre, vi har deltatt på grandiose allsangkuler begge dagene, og med det sier vi takk til Findings 2017 for en flott festivalopplevelse.
Vi gleder oss allerede til neste!