Nå har vi atter en gang kommet til den tiden på året hvor Findings Festival setter fyr på Bislett Stadion! Heldigvis ikke bokstavelig talt.

Findings Festival 2017 gikk av stabelen 18.august og vi i Rubato var selvfølgelig på plass for å overvære all moroa! Programmet for dag 1 var spekket full av spennende artister; deriblant Sonny Alven, Tiësto, Julie Bergan, Sushi x Kobe og Alesso.

Tekst: Fride Bakken Telle

Sjekk ut bildebonanza fra dag 1 her.

Festivalområdet var delt inn i to deler: et vanlig festivalområde samt et premiumområde. Festivalområdet hadde 18-årsgrense hvor barene solgte øl, vin og mineralvann. Derimot var det 20-årsgrense på premiumområdet hvor de i tillegg hadde spritservering.
Bar-standene var svært enkle å få øye på der de stod stilt opp nedover midtseksjonen med tilgang fra begge sider, mens matserveringen var kun i det vanlige festivalområdet. Det gikk fort å bevege seg fra det ene området til det andre gjennom sikkerhetskontrollen ved inngangen til festivalen, så sant man hadde premiumpass.
Det var to scener på Findings Festival: hovedscenen Magenta og den mindre scenen Cyan. Vi i Rubato var så heldige å få sitte på pressetribunen med god utsikt over begge scenene.

Artisten som fikk æren av å åpne hele festivalen var Abiel Tee, a.k.a. DJ ATEE. Han er å høre på radio NRK mP3 hver dag, i tillegg til at han har sitt eget urbane talkshow, «BroShow», på NRK Nett-TV. Dessverre for DJ ATEE var det ikke så mange publikummere som hadde rukket å komme inn døren den tiden han stod på scenen, men de som hadde møtt opp fikk likevel føle på partyfaktoren fremst ved scenen. Noen festivalgjester tok med seg Findings egne ballonger, men til tross for at ikke alle hadde ballonger, så hadde derimot alle gjestene med seg godt humør!

Innen klokka ble 16 hadde publikum begynt å samle seg ved scenene samtidig som at sola plutselig kom innom på en snarvisitt og varmet over oss. Den forsvant like fort og resten av kvelden ble tilbrakt under en skyfull himmel.

Den svenske hit-duoen Galantis gikk på scenen 16:10, noe som forklarte den plutselige folkemengden som brått samlet seg fremme ved scenen. Innen Galantis gikk av scenen igjen kunne man tydelig se at dette var en utsolgt festival. Det var svært god stemning på hjemmebanen til toppfotballaget Lyn, og stemningen ble bare bedre og bedre utover kvelden da bl.a. Alan Walker og Alesso gikk på. Det var ren magi i luften og vi ble også revet med fra der vi satt og fulgte med.

Om man kom dit for å få med seg absolutt alle konsertene fikk man ikke mye tid å spise på, for det var minimalt med pusterom mellom konsertene. I samme sekund som en artist ble ferdig med sin opptreden startet en ny på den andre scenen. Heldigvis er det kort vei mellom disse to scenene slik at det ikke blir noe problem å løpe mellom.

Det var ca. 20 000 besøkende den første dagen av denne selvutnevnte «dansefestivalen». Kveldens største konserter var av Galantis, Alan Walker og Alesso, mens Julie Bergan ble kveldens soleklare dronning som eneste kvinnelige artist denne dagen.

Kveldens siste artist var Alesso som gikk på storscenen Magenta klokka 21:45 foran et folkehav av forhåpningsfulle festivalgjester. Den svenske DJ-en åpnet med en dose pyrotekniske effekter, og hadde hele publikum veivende med armene allerede fra første låt. Han skuffet ikke som avsluttende artist, og presterte å underholde samtlige festivalgjengere med røykmaskiner, pyroeffekter, belysning til alle kanter, og frasen «nu kör vi» som ble gjentatt fem ganger ila den 1 time og 15 minutter lange opptredenen. Vi telte.
Etter at Alesso hadde fremført kveldens aller siste låt, ble hele kvelden rundet av med et stort fyrverkerishow over hele lokalet. Det var spektakulært å se på hvordan fyrverkeriet ble skutt opp en og en rundt hele stadin, og var definitivt et avslutningsshow som det var verdt å få med seg.
For en fantastisk avslutning på første kveld av Findings Festival!

Festivalen har lagt lista meget høyt, og vi gleder oss veldig til å se hva som venter oss på dag 2.