Det populære utestedet Blå, i Oslo, fikk for noen måneder tilbake mistet skjenkebevillingen. Grunnen skal ha vært vold og brudd på ordensforstyrrelser. Nå har det populære fått beholde skjenkebevillingen likevel.

Det var i juni de ansatte fikk beskjeden om at Blå måtte legges ned, da stedet ikke kan drives uten bevilling. Kommunen snudde kjapt og ga Blå en midlertidig skjenkebevilling over sommeren, men det har vært stor usikkerhet om de fikk beholde den også etter sommeren. Ifølge Aftenposten har en ny avtale kommet i orden.

– I dag mottok vi det nye vedtaket fra Næringsetaten. Vi har fått ny skjenkebevilling med de samme rammene vi har hatt tidligere. Vi har fått bevilling for ett år med en intensjon om å samarbeide tett med både politiet og Næringsetaten, sier daglig leder ved Blå, Eyvind Brox, til Aftenposten.

Skjenkebevillingen gis frem til 30. september 2017.

Stor debatt
Etter at politirapporten om at utestedet mistet skjenkebevillingen har debatten om norsk uteliv blusset opp, og politiet har fått skarp kritikk etter at de la frem sin rapport. Nicolai Eek drev Ginger fram til 30. april, og uttalte til gratismagasinet Natt&Dag at «det er en heksejakt på steder som spiller hiphop og har flerkulturelt klientell i Oslo.»

23. august var det debatt på Blå med overskriften «Hva skjer med Oslos uteliv?». I panelet satt Geir Lippestad (byråd for næring og eierskap), Paal Mangerud (tidl. leder av Blå og Fisk & Vilt), Malin Kulseth (journalist og musikkekspert i Aftenposten) og Skule Wigenstad (sosiolog ved FHI). Debatten finner du her.