Bishop har lang erfaring innenfor musikk. Hans smittende energi har gitt han fulle konserter rundt i Bergens områder. Nå debuterer han på på norsk rap med låten «Gepetto». Vi vil gjerne bli bedre kjent med den lovende artisten og slo av en prat.

For de som ennå ikke kjenner deg så godt, vil du starte med å fortelle litt om deg selv?
– Jeg er en 24 år gammel mann fra Bergen. Jeg har holdt på med musikk så lenge jeg kan huske. Musikk for meg er mer enn bare en lidenskap – det er noe jeg trenger for å komme meg gjennom hverdagen og takle de utfordringene som livet har gitt meg. Jeg ønsker at musikken jeg lager ikke bare skal representere meg, men også de folkene og det miljøet som har vært med å forme meg til den jeg er i dag.

– Det miljøet jeg selv var en del av var preget av kriminalitet, narkotika og gjenger. I sangen prøver jeg å få frem nettopp hvordan livet i dette miljøet er.

Du slapp nylig låten «Gepetto», hva handler den om?
– Tittelen «Gepetto» er en metafor om hvordan gatelivet fungerer. Akkurat som at faren til Pinocchio, «Gepetto» kunne kontrollere han gjennom å dra i tråder – kan en mann i riktig posisjon og med mye makt kontrollere gatene. Det miljøet jeg selv var en del av var preget av kriminalitet, narkotika og gjenger. I sangen prøver jeg å få frem nettopp hvordan livet i dette miljøet er. Artisten Gino er også med i sangen. Han er en ung og fremtreden artist på den bergenske scenen. Han er absolutt en jeg kan tenke meg å samarbeide mer med.

Hva/hvem inspirer deg i forhold til musikk?
– Som sagt har jeg alltid vært interessert i musikk og mye av det som inspirerer meg til å skrive låter e hendelser jeg opplever eller har opplevd så langt i livet. Jeg har alltid sett opp til de store rapperne som Jay-Z, 50 cent, Tupac og Biggie. Nå i nyere tid har jeg blitt inspirert av Drill-sounden, hvor Pop Smoke er en stor frontfigur.

Når startet du å lage musikk?
– Jeg laget min første sang da jeg var 11 år, men det var ikke før jeg var 16 år jeg ble ordentlig seriøs. Siden da har jeg laget musikk kontinuerlig, og forsetter å jobbe med å utforme «sounden» min. Akkurat nå holder jeg på å jobbe debut EP-en min på norsk. Jeg har også et par singler som kommer ut i løpet av våre.

Hva er planene dine fremover?
Jegg slapp min første sang på norsk i april i fjor – det var låten «Pushe». Jeg byttet over til norsk fordi jeg følte at jeg får fram mer av min identitet og at jeg appellerer til flere i Norge på det norske språket. Planen fremover e derfor å fortsette å lage låter på norsk og å finpusse drill-sounden.


Hvilke artister finner vi i spillelisten din om dagen?

– Ouff, det er mange. De jeg kanskje hører mest på er Yasin, Drillo, Pop Smoke, DaBaby, lil Baby, lil Durk, Roddy Ricch, J.Cole osv.