Andreas Wille Paulsen, kjent som Big Ice, var i mange år under radaren til det norske musikkmiljøet, men har siden slutten av nittitallet bidratt med sine særegne west coast-beats på over 200 amerikanske hiphop-utgivelser, blant annet Baby Bash sitt album Tha Smokin Nephew som solgte til gull i USA (500.000 eks), og over 1 million på verdensbasis. I Norge har han produsert låter for artister som Lars Vaular, A-Laget, Joddski, Klovner i Kamp, Ralph Myerz, Maya Vik, Trygve Seim, Yoguttene, med flere. For ikke å nevne hans faste samarbeidspartnere Oral Bee og Mr. Pimp-Lotion.

Fire ganger tidligere har han samlet et stjernelag av norske artister til sine soloutgivelser. Artister som OnklP, Son of Light, Mats Dawg, Lars Vaular, Cezinando har alle boltret seg over Big Ice sine strøkne G-funk-beats. Iskalde Bangers 2 er hans femte soloalbum.

1. Oral Bee & Mr. Pimp-Lotion: Fortsatt The Shit

Åpningssporet til Iskalde Bangers 2, og Da Playboy Foundation er Fortsatt The Shit i 2020. Hard L.A. gangsta banger dette her med tha homies fra dag 1, Beezy og Pimp! Jeg kjører også på med litt classic talkbox. Takk til Pimp for fet mix! Finger`n rett opp i trynet på disse stygge haterne…

2. JNS & 46Simmy: Papirfly

JNS leverer dopeness for tiden, og er en ung, trendy spiller i dette gamet. I tillegg henger han med Tha Down South KRS rapper 46Simmy som også holder det ekte med saucy sørstatsrap. Begge kara har vært involvert i DPF låter før (Mr. Pimp-Lotion skivene og Splash Bros. albumet) så det var et ønske å få med meg disse på albumet. JNS fikk servert en iskald beat rett fra fryseboksen fra JamProd. og meg, og flippet beaten med sine technical produksjons-skillz, slik at den ble 100% brennheit for 2020. Låta er forøvrig andre singelen fra skiva.

3. Crytical & DW TOE: On The Gang:

Mine homies fra Southend Seattle!!! Jeg har jobbet med artister fra Seattle i mange, mange år, og var hypp på å få med en av mine favorittrappere på dette albumet, Crytical. Jeg gjorde noen beats for ham for ca. 15 år siden, så da var det på tide å kjøre på igjen med noe hard West Coast G-shit sammen med DW TOE. Denne beaten ble veldig gritty takket være fete hardware synther som Korg Prologue og noen gamle classic Nord Leads, i tillegg til hella bossy rapping. Kanskje en av mine favorittlåter på albumet.

4. Linni: Formel 1

Vi har alltid vært down med Yoguttene, så det var way bossy at Linni var gira på denne beaten som Oral Bee og jeg produserte sammen. Låta ble ganske så dope, så vi valgte å kjøre denne som første singel fra Iskalde Bangers 2. En fet blend av nymotens beatprogrammering og West Coast feel på instrumentene.

5. Playa J: En Playa Sin Story

Playa Muthafuckin` J!…. også en av Haterners Verste Mareritt. West Coast, Dubs Up! Den gutten der bare dundrer på. Jeg har kjent Playa J siden Bennis dagene way back, og vi har samlet og hørt på gangsta shit sammen i utrolig mange. Han vet hvordan dette går ned. Playa J leverte West Coast heat på Iskalde Bangers 1, og jeg var gira på å få ham på en litt annen vibe på Iskalde Bangers 2. En rolig og melodiøs slapper som Playa J kunne få sin rap shine på.

6. Nils m/ Skils feat. Tabasco: Bare Sitter

Nils m/ Skils på beats fra meg er en artig combo. Vi linket opp når Nils var busy med Cypher-greiene sine på Blå i Oslo. Han ønsket at jeg skulle produsere beats for dem, og det var som sagt en ganske funny combo siden mange fikk hakeslepp da de hørte freestyle rappere over Ultra West Coast beats. Props til Nils for å ha troa på dette, og for å ha utfordret meg til å gjøre noe annerledes. Fortsatt West Coast beats, men med en twist. Vi fortsatte samarbeidet og jeg har produsert masse for Nils opp gjennom åra, og han har bidratt på mine skiver. Tabasco er også en rapper jeg liker godt. Han spytter rett fra hjertet a.k.a no filter!

7. Norges Største Playaz Interlude

Alltid moro med interludes. Iskalde Bangers 1 manglet det, så tenkte at jeg måtte ha en liten beat-break på Iskalde Bangers 2 med noe talkbox snacks.

8. Oral Bee: Dobler Opp

Oral Bee og jeg ga ut albumet «Pionerer» i 2011 som er full av West Coast bangers. På den skiva der hadde vi en låt som het «Hubba Bubba» som var heavy inspirert av The Bay rap era på 90-tallet; Dru Down, E-40, Luniz osv. «Dobler Opp» er på en måte part 2 av denne låta. Beezy og jeg holder det fortsatt stricktly hoggish, mobbish & doggish, vi er ett hundre prosent Sucka Free!

9. Pasha feat. Linda Vincent: My Fro

Denne låta er opprinnelig fra 2015, og ble kun «sluppet» av Pasha på SoundCloud`en hans. Synes det er en såpass bossy og original track at den trenger å bli tilgjengelig på alle digitale plattformer. Pasha var også med på Iskalde Bangers 1. Fet rapper med en helt unik flow (og fro!). Linda Vincent på nynninga.

10. Anna Alberici: No More

De som kjenner meg vet at jeg er en hardcore r`nb fan. Møtte sangfuglen Miss Alberici for ca. to år siden uten å vite at hun kunne synge. Når vi begge ble klar over at vi drev med musikk, så måtte vi gjøre noen r`nb smashes sammen. Anna var med på Iskalde Bangers 1 på samme låt som legendariske Mr. D.O.G. fra Tacoma, og nå på Iskalde Bangers 2 på en skikkelig mobb beat, men med silkemyk synging over. Digger denne blenden med synging over mobb beats.

11. 46Simmy: Big Vibes

Simmy-gutten kicka på denne beaten, og lace´a tracken med noe fet rapping. Dyp og fyldig stemme over en uptempo G-Funk beat. 46Simmy er jo on the rise, og det er fett å være en del av movementen hans.

12. Mygla: Klikk

Hvis det først skal være rapping på dialekt, så bør det være «ordentlig tung» dialekt. Mygla fra Austrheim kjører heldigvis fortsatt på med heftig G-Funk shiezniet, og ga i 2018 ut albumet, «Bygdemagasinet Myglafon» som er full av West Coast perler. Har vært i kontakt med Mygla siden tidlig 2000-tallet da vi produserte for Hella-G, så det var på sin plass å få ham med på Iskalde Bangers 2 på denne Battlecat inspirerte beaten her. Klikk!

13. Ralph Myerz, George Clinton, Snoop Dogg, Nipsey Hussle & Domino: Do The Damn Thang – Big Ice Remix

Ja, du leste riktig, Snoop og Nipsey (R.I.P.), men også Domino (Long Beach Thang) og George Clinton (Parliament Funkadelic). Her snakker vi West Coast legender på øverste hylle. Major props til Ralph Myerz som jeg har jobbet en del med opp gjennom åra, og som i 2011 også ga meg muligheten til å gjøre en original Big Ice remix til denne låta. En eldre låt som fortjener litt mer shine, derfor blir den med på Iskalde Bangers 2. Har beef`a up claps`a, a.k.a Ralph Myerz stomach-style for ekstra feite klaskete claps! Denne bør bumpes heavy!

14. Daz Dillinger, Spice 1, Mc Eiht & Bosko: My West

Dette er også en resirkulert låt, men en veldig fet sådan! «My West» har vært med på både Spice 1 sitt eget album og Daz sitt album, i tillegg til DPF skive, men greit å avslutte album-utgivelsen med «My West» som representerer akkurat det Beezy, Pimp og jeg driver med. 100% West Coast Shit! Denne er også produsert av oss alle tre.

Førstkommende lørdag (25. januar) spiller jeg på John Dee med blant annet Oral Bee, Mr. Pimp-Lotion, JayPea og mange flere. Vi garanterer en aften med fete West Coast bangers fra topp til tå!

I løpet av våren slipper jeg også et instrumental album, «For The Luv Of G-Funk» fullt av G-Funk beats.