Bergenfest begynner på tirsdag og redaksjonen har i den anledning satt sammen noen tips og triks. Festivalen tapte 3,5 millioner på dårlig vær i fjor, og værmeldingen ser noe risikabel ut. Samtidig er det viktig å ikke la seg knekke av det dårlige været. På den positive siden blir ølglasset ditt nesten aldri tomt og det er bedre plass på konsertene. Les deg opp på våre tips og ha en god festival!

Tips nr 1: Hold deg tørr. Regnjakke fungerer best, men EGON på Torget deler også ut gratis regnponchoer. Dette er Bergen, og det regner alltid litt. Ref. Morgan Sulele og Oral Bee.

Tips nr 2: Vær tidlig ute. Mange av scenene som blant annet Bastionen og Magic Mirrors og Håkonshallen fylles opp fort. Ta heller en pils ved scenen og kom litt tidligere.

Tips nr 3: Se noen konserter i det 600 år gamle bygget Håkonshallen. Her får du en festivalopplevelse utenom det vanlige. Hallen har et historisk interiør og er virkelig noe å få med seg. Vi skal hvertfall innom for å se Real Ones på lørdagen.

Tips nr 4: Ikke bli et monster. Dette er fort å glemme når du har vorset siden kl 11 og henger med gutta (les: GUTTAAA) eller verdens beste jenter. Et festivalmonster er lett å oppdage fordi de tar veldig mye plass, filmer hele konserten (og vennegjengen), skriker og kan være skumle.

Tips nr 5: Vær jovial. Du trenger ikke nødvendigvis nynne på Freddy Kalas for å være jovial, men det hjelper.

Tips nr 6: Husk å spise. Festivalområdet bugner av god mat og det er mye god mat i godt øl. Her pleier det å være mange skjulte skatter, og vi gleder oss til å prøve ut samtlige mat-boder. Oppdatering følger!

Tips nr 7: Hold deg hydrert. Det holder ikke å åpne munnen og se mot himmelen mens det regner. Dette opplevde undertegnede og fikk mange rare blikk.

Tips nr 8: Hold deg oppdatert på spilletider. Det er lurt å lage en plan over hva du ønsker å få med deg. Bergenfest har ingen app, men du kan se spilletider for de ulike dagene her. Eller i papirformat på festivalområdet (lurt om du er tom for strøm).

Bonustips

Martin Whatson skal bruke hele festivalen på å ferdigstille et kunstverk inne på festivalområde. Et kult prosjekt det er verdt å følge med på. I ettertid skal kunstverket stilles ut på Koengen.

Fortsatt sulten på flere tips? Ta deg gjerne en runde innom disse stedene om du ikke ble mett på festivalområdet.

3-kronern: Gode pølser (Spør om de har Lerumsaft, ref Oral Bee og Pimp Lotion)
Inside: Byens beste burger
Ammo Kebab: (Går også under navnet Ny Dag) – byens billigste kebab. Vi anbefaler «liten falafel rull medium alt på» til den nette sum av 30 kr eller stor pizza til 100 kr om du er virkelig sulten.