Med 58 forskjellige artister som skal spille, fordelt på 5 dager, og flere på samme tidspunkt, er det ikke lett å vite hva man skal prioritere. Har du vært på festival tidligere vet du hvor kaotisk det blir når dagen først kommer. Først skal man ta seg noen pils før artistene starter for dagen, så må man plutselig i baren eller finne seg noe mat. Derfor har vi valgt ut 5 norske artister du bør få med deg i løpet av festivalen, og ikke bare er de norske, men alle er fra Bergen.

Iris

Dette stjerneskuddet av en artist har det siste halvåret sluppet en rekke fløyelsmyke låter som gir gåsehud. Denne måneden ble hun også valgt som månedens urørt hos NRK. Vilde Iris Kolltveit på 22, har tatt musikknorge med storm og det ventes at den unge artisten skal nå langt over landegrensene. Uten at undertegnede har hørt Iris live, har jeg kjennskap til hennes tidligere band HAGE, og de skuffet ikke. Dette gjør meg enda mer spent på Iris sin første Bergenfest opptreden. Beste låt: hanging around you/crackers.

Iris spiller lørdag 15. juni 13:25 på Bastionen

dePresno

Det er ikke mer en et par måneder siden dePresno imponerte redaksjonen med hans live opptreden. Nå er han klar for Bergenfest og vi gleder oss. Han slapp nylig sin debut plate «Technicolors», som høstet flere gode anmeldelser. dePresno fikk sitt gjennombrudd ut av intet da han slapp sin første singel «Forever» i mai 2015. Siden den gang har dePresno gitt ut flere radiolistede låter som «See Yu Soon», «Hide And Seek» og «Mr.Big». Den unge artisten fra Bergen har også blant annet vært oppvarmingsartist for A-Ha på Koengen i Bergen foran nesten 16 000 mennesker. Nå star han snart på den intime scenen Magic Mirrors, dette blir nok en følsom konsert. Beste låt: Wanderers.

OBS! dePresno og Hjerteslag spiller samtidig! Så bestem deg nå for hvilken konsert som frister mest.

dePresno spiller lørdag15. juni 00:00 på Magic Mirrors

Hjerteslag

Hjerteslag kom til verden i 2011, men tok ikke Norge med storm før i 2014 da deres debutplate «Møhlenpris Motell» ble gitt ut. Bergensbandet gir følsomme tekster over en punkete blanding av rock og pop, og i biografien til bandets egne Facebook side har de skrevet: ”Punkere som spiller pop. Poppere som spiller punk”. Det synes jeg passer bra. Nå er de klar for å avslutte årets Bergenfest. Beste låt: Det Raymond Sa.

OBS! dePresno og Hjerteslag spiller samtidig! Så bestem deg nå for hvilken konsert som frister mest.

Hjerteslag spiller lørdag15. juni 23:45 på PLENEN

Razika

Bergensbandet Razika spiller i 2019 sine siste konserter som band (!!!). De sa i et Facebook innlegg at de tar et «foreløpig punktum» i deres artistkarriere. Bandet forteller at de etter 13 år som bandmedlemmer trengte en pause. Razika er bandet som tok Norge med storm med singelen «Vondt i Hjertet», og som fulgte det opp med en rekke fantastiske albumer. Nylig ga de ut skiven «Sånn Kjennes Verden Ut», som sies å være bandet sterkeste hittil. Vi grugleder oss til avskjed med bandet. Beste låt: En sjanse til.

Razika spiller Lørdag15. juni 14:15 på PLENEN

Hester V75

Hester V75 har gjort seg kjent for energiske konsertopptredener. Dette til tross for at musikkstilen genser til jazz og soul inspirert hip hop. Rubato har tidligere satt disse som de mest imponerende fra flere andre festivaler og vi tviler ikke på at de imponerer i år heller. De kom i år også ut med den nye skiven «Dolce Vita» som vi gleder oss til å høre framført. Beste låt: Vil ha mere.

Hester V75 spiller fredag 14. juni 17:30 på BASTIONEN

BONUS! Vi har laget en spilleliste full av de beste låtene fra de beste artistene som kommer til festivalen! sjekk den ut her.