Med 69 artister som skal spille, fordelt på 5 dager er det ikke lett å vite hva man skal prioritere. Har du vært på festival tidligere vet du hvor kaotisk det blir når dagen først kommer. Først skal man ta seg noen pils før artistene starter for dagen, så må man plutselig i baren eller finne seg noe mat. Derfor har vi valgt ut 5 norske artister du bør få med deg i løpet av festivalen. 

HALIE

Første artist på vår liste er MADE management’s nye stjerneskudd HALIE. Vi har skrevet om HALIE tidligere både under årets by:Larm og under fjorårets Vill Vill Vest. Under begge konsertene imponerte hun stort med en sterk stemme og karisma på scenen.

17 år gamle Hannah Emilie Grung er i ferd med å bli den neste skandinaviske artisten som tar verden med storm. Vi kåret henne til en av Spotlight artistene for 2018 å se opp for. Hennes to singler «Echo» og «Youth» har høstet god kritikk.

HALIE spiller lørdag 16. juni kl 22:00 på Bastionen. 

Fieh

Vi gleder oss veldig til Fiehs opptreden. 22-åringen fra Oppland startet som et solo-prosjekt, men har nå vokst til et storband som vet å tilfredsstille et publikum. Hennes første singel Glu ga henne stor oppmerksomhet, og har nå  blitt streamet godt over en halv million ganger. Fieh var også en av våre Spotlight artister for 2018.

Med meritter som ukens urørt, opptredener på bransjefestivaler som by:larm og Vill Vill Vest, samt at det ventes at hennes album slippes via Vibbefanger snart!

Fieh spiller lørdag 16. juni kl 13:30 på Bastionen.

MachoMayne

Den 13 år unge bergenseren har de siste månedene bevist at han er en rapper å følge med på. Etter at låten hans «Fidget Spinner» tok av på nettet, ble han plukket opp av Girson fra NMG/G-Huset som nå er hans manager. Dette har resultert i spillejobber som oppvarming for Kjartan Laurizen, Kamelen, Cezinando og Dårlig Vane. Ikke nok med det, han har også begynt å produsere sine egne beats.

MachoMayne spiller fredag 15. juni kl. 19:15 på Hjertebank scenen.

Bendik

Bendik eller Silje Halstensen som hun egentlig heter, er et navn du sansynligvis har hørt før. Siden hennes debutplate i 2012 har hun høstet radiospillinger og konsertbookinger over hele Norge. Da hennes andre plate kom ut i 2014 tok artistens karriere virkelig fart, og siden har hun høstet fantastiske anmeldelser både på låter og konserter, sammarbeidet med store artister som Arif og Christine fra p3. Vi i Rubato har vært fans lenge, og gleder oss til å se henne live.

Bendik spiller fredag 15. juni kl. 21:00 på Magic Mirrors

Krakow

For dem som ønsker en litt hardere opplevelse på årets Bergenfest, vil vi anbefale å sjekke ut Krakow. Ikke bare er dette Polens råeste by, det er også et av Bergens egne post-rock band. Bandet er knappe 10 år gammel, men de har ikke ligget på latsiden, for de er snart aktuell med deres fjerde album.

Krakow beskrives som dramatisk, høy og fysisk. For en litt hardere konsertopplevelse anbefaler vi å ta turen.

Krakow spiller tirsdag 12. juni kl. 23:15 på Magic Mirrors

 

Sjekk også ut vår egen spilleliste for Bergenfest her: