Fredag 30. september slapp Christian Beharie singelen «Let me out». Dette er singel nummer to fra Beharie, som tidligere i år slapp singeen «Loosing my mind». Vi satte oss ned for å ta en prat med Beharie om singelen.

Tidligere har Beharie spilt på Torggatafest under by:Larm og åpnet opp for Madison McFerrin (datteren av den velkjente Bobby Mcferrin). Den soul og RnB inspirerte Sandnes gutten forteller oss at låten handler om å kunne løsrive seg fra egne forventinger, og forventinger utad.

— Forventinger kan på en måte skape begrensinger, og mange begrenser seg selv basert på de forventingene. Man blir på en måte holdt igjen. Jeg tror hvis man klarer å løsrive seg selv fra det kan man bli sitt beste jeg. Det er basert på min egen opplevelse, men jeg tror mange kan relatere seg til det, sier Beharie.

Musikalsk familie 

Beharie vokste opp i en familie musikk var en stor del av hverdagen. Faren hørte mye musikk gjennom oppveksten, mens Beharie og søsknene hans har enten sunget i kor, spilt piano eller drevet med dans.

— Jeg begynte med kor i 1. klasse, og ble ganske solgt med en gang. Helt siden da har hele min fritid gått til musikk.

Han skrev sin første låt i 1. klasse på videregående, hvor bandet han spilte i spurte om han kunne skrive en låt til øving neste uke. Etter å ha sunget hele livet fikk han en liten A-ha opplevelse av å skape noe eget, og det ga mersmak.

 

Ærlighet

— Hva ønsker du å formidle med låta?

— Man har på en måte alltid en slags forventing. Den treffer alltid masse forskjellige folk, på forskjellige tider og på så mange forskjellige måter. Så jeg tror på en måte at opplevelsen som folk har, er vanskelig å forutse eller planlegge. Men jeg har lyst til å være ærlig. For min del har musikken alltid vært viktig i forhold til følelser, det å forsterke følelser og opplevelsen av en følelse. Enten om man er lei seg, sint eller glad. Det er en funksjon som musikk har hatt for meg, og det hadde vært gøy om låten kunne gjort det for andre.

 

Hør låta her: