Beharie har endelig sluppet sin første EP. Vi har tatt en prat en prat med den soul og pop inspirerte artisten om låtene, og prossesen.

Kan du beskrive EP-en?

— EP-en er en dynamisk reise. Prosessen var en del av å finne seg selv mens veien gikk, som både låtene og soundet bærer preg av. EPen tar opp tematikkene identitet, relasjoner, sårbarhet og kjærlighet. Med mine soul og pop-referanser, som møtte min produsent Trygve Stakkeland sine elektroniske referanser, har det hele smeltet sammen til en spennende mix flytende mellom det organiske og elektroniske.

Hvordan var prosessen? 

Prossesen har vært veldig spennende, lang, lærerik, dynamisk og følelsesladd. Jeg skrev første låt til prosjektet for to år siden med et mål om å gi ut min debut-ep. Resten av låtene dukket opp langs veien. Min produsent har studio i stavanger, så har pendla en del til Stavanger det siste året. Bandet mitt bor i Oslo og Bergen, så vi har tracka ting i et studio i Oslo. Tracket noe hjemme hos meg. Og noe i et studio i Bergen. En veldig kompleks prosess, som jeg til tider var usikker på om vi klarte å lande. Men det gjorde vi, og det føles helt sinnsykt bra ut!

 

Hva har vært inspirasjonen til EP-en?

— EP-en bærer preg av den reisen jeg har hatt de siste to årene. Den trygge studiebobla var nettopp over da jeg startet å skrive på EP-en. Jeg måtte finne ut av hvor og hva jeg skulle gjøre med livet mitt, det hele føltes litt overveldende. Og tvilte veldig på meg selv. Jeg lærte mye om meg selv i løpet av de to årene. Prosessen, relasjoner og opplevelser jeg hadde i denne perioden inspirerte meg.

— Ellers har jeg funnet mye inspirasjon i de artistene som jeg har hatt nærmest hjertet i løpet av den tiden. Artister som Frank Ocean, Daniel Caesar, Lianne La Havas og Nick Murphy/Chet Faker er noen av artistene jeg har hørt mye på.

 

EP-en starter med med en mystisk og intrigene intro før den glir inn i en følelsesladet første låt.

Alone: Handler om frykten for å være alene. Og hvordan valgene man tar i et forhold kan være mer basert på den frykten, enn at den man er sammen med er den riktige.

Let Me Out: Handler om hvordan man begrenser seg selv, utifra andres og egne forventninger. Et sterkt ønske om å rive seg løs fra disse, og være den man er fullt ut

I need You: Handler om det øyeblikket du innser hvor mye en person betyr for deg, og at du virkelig trenger den personen i livet ditt. En slags kjærlighetserklæring.

Losing My mind: Handler om å være en introvert sjel i en verden som oppleves ekstrovert, og hvordan det kan føles overveldende og ikke strekke til.

What We Started: Handler om å tørre å være sårbar i et forhold, og ta sats hvor man ikke har kontroll over alle følelser, for å finne ut av hva det kan bli.

Når og hvor kan vi se deg live neste gang?

— Jeg spiller releasekonsert i Oslo 30. oktober. I hvelvet på Sentralen. Har med meg tidenes band, og håper å se mange der! Skal også selge litt eksklusiv merch for første gang, det blir gøy.