Skrevet av: Sina Rindal Petersen

BAYA har tidligere imponert som offisiell remixer for en rekke kjente artister, har mange radioplays på samvittigheten, og er ikke minst kjent som medlem i Lovespeake. Nå har han kommet ut låta ”LUFT”, som er hans første singel som soloartist.

BAYA var tidligere kjent som Baardsen, offisiell remixer av artister som Warpaint, Grimes, All We Are, Dan Croll og Sohn. Han landet en prestisjetung sync på GTA V med låta ”From Nowhere”, og har hatt flere eksklusive avspillinger på BBC Radio 1 via DJ’er som Zane Lowe, Annie Mac og Rob Da Bank, for å nevne noen. Remixene hans har blitt gitt ut på kred-labler som Rough Trade, 4AD, Heavenly Recordings og Obscenic, og har fått flere millioner avspillinger. Det er altså ingen tvil om at BAYA har talent, noe han igjen viser på debuten ”LUFT”.

BAYA holder på å ferdigstille sitt debut album som består av låter med musikalsk inspirasjon og uttrykk fra hans mangfoldige kulturelle bakgrunn; Norge, Skottland, Elfenbenskysten og USA. Soundet hans er en organisk-elektronisk kombo av pulserende beats, modular synth-magi og frekke, dype bassføringer som du definitivt kommer til å kjenne på kroppen. På by:Larm i år fremførte han et livesett med band, for første gang i hans karriere, noe vår fotograf Alexander Hermansen var så heldig å få fanget på kamera.

_DSC2420 Foto: Alexander Hermansen

BAYA spilte under by:Larm både torsdag og lørdag. I tillegg spilte Lovespeake i Drømmeteltet sist torsdag, så BAYA har med andre ord hatt en travel uke med mange konserter.