AVGVSTVS tok turen til Trondheim for å filme musikkvideoen til «For All Tid», produsert av Victor Gelius. Musikkvideoen er et lysshow som komplimenterer den fargerike låten, trippy redigering i typisk Gelius-stil. De ønsker å utfordre det norske musikkvideo-markedet på en kunstnerisk måte som står i stil til samtidens videoer og den får godt frem det underliggende i teksten.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

AVGVSTVS, som ble trukket frem som en av våre Spotlight-artister for 2018, er i dag ute med musikkvideoen til hans seneste slipp «For All Tid».
De ønsker å spille på AVGVSTVS sitt særpreg med kule bevegelser og spennende klipp som drar deg med gjennom hele videoen. Videoen er lagd av Gelius som, som blant annet har tatt bilder av Zara Larsson og Post Malone og Rae Sremmurd.

Gelius har følgende å si om innspillingen:
– I utganspunktet var det ingen konkret plan for musikkvideoen, og det er heller ikke helt min stil å ha en 100% plan. Så jeg tok med kameraet ut i byen med Hans og begynte å hunte locations. Jeg har jo jobbet litt med Castrow før, så gikk glatt bra med hansern også. «For All Tid» er jo en skjult banger som ikke mange vet om før de hører den i en sammenheng. Jeg skal ikke ta all ære, for musikkvideoen ble også til ved hjelp av Silje Dreyer og Benedicte Tangen som pushet på med lys og kreativt innspill under innspilling.

Det sies også at AVGVSTVS tok en tatovering i mellom en shoot for å markere sitt første steg ut i musikk-Norge, og neste låt begynner også å ta form. Vi tok en prat med hovedpersonen selv, for å høre enda mer om slippet, videoen, og veien videre.

PC: @gelius.no

Et innlegg delt av Hans Majestet? (@avgvstvs_octavius)

– Da jeg skulle ta farvel med alle som var involvert i innspillingen fikk jeg høre at jeg var mye mer jordnær enn det de hadde trodd.

Grattis med slipp av ny musikkvideo!
Hva kan du fortelle om videoen?

– Vi ville skape noe unikt for det norske markedet, og den ble trippy!

– Jeg syntes hvert klipp passer veldig bra til hver sound i beaten. Med tanke på at det var Gelius sin første musikkvideo, lagde han noe veldig bra som står i stil til samtidens kunstneriske uttrykk.

Har du noe spennende å fortelle fra selve innspillingen?
– Vi hadde det gøy og køddet mye rundt, men det morsomste for meg var å komme til Trondheim som den typiske vestkantgutten jeg er og møte alle fordommene. Det var kult å bare være med selv, og da jeg skulle ta farvel med alle som var involvert fikk jeg høre at jeg var mye mer jordnær enn det de hadde trodd.

– Mange jeg kjenner tør ikke en gang å si at de er fra Oslo Vest/Bærum fordi du fort blir stemplet. Fordommer og generalisering er noe som må røskes opp i.

Hvordan kom du frem til å samarbeide med Gelius?
– Han har tatt noen bilder av Castrow og vi har mange felles bekjente. Da vi ble kontaktet av han, møtte jeg han i Oslo og shootet introen og tok noen bilder, så dro vi rett til Trondheim og filmet ca 3 timer med klipp der vi gikk rundt og shootet spontant etter hva som passet seg, og så satte han seg ned og klippet alt.

Hvordan kom du frem til å hete AVGVSTVS?
– Siden jeg heter Hans August og ville legge trykk på navnet mitt sitt opphav, valgte jeg først Augustus.
Det ble litt for lite komplekst i forhold til hvordan stilen min er, så da valgte jeg å skrive navnet på Latin slik det opprinnelig ble.
AVGVSTVS betyr majestetisk, og derfor kom kallenavnet HAN$ MAJE$TET.
. Etter å ha overvunnet noen mørke kamper med meg selv, er det deilig å si at jeg er Hans Majestet, kongen i mitt eget liv.
Håper flere kan synge med på det og finne styrke i det sånn som jeg gjør.

Hva er det låten «For All Tid» handler om?
– Det handler jo om meg, og mitt selvironiske/kritiske syn på det og være født på vestkanten.

Hva inspirerer deg?
– Mitt største forbilde er Fridtjof Nansen, men jeg finner inspirasjon i alt rundt meg, særlig kunst. Jeg skal spille på en kunstutstilling i juni, så vi har mange annerledes og spennende prosjekter som gir oss dype idèer.

Hva er planene videre?
– Vi skal fortsette å jobbe hardt for å forbedre oss.
Nå engasjerer vi oss i ungdomstilbudene i området for å se hva vi kan gjøre for å gi noe tilbake, så vi fortsetter med det, men vi har størst fokus på vår musikk per dags dato.

Hvor ser du deg selv om 10 år?
– Jeg ser meg selv som en etablert musiker, i posisjon til å kunne bruke stemmen min for noe eller noen som trenger det.