«S – Klasse, lett matte, full fart ifra Vestkanten». Har Oslo – Vest fått et nytt anthem? Gutta fra Oslo-vest begynte å jobbe sammen i 2020, og har hatt denne bangern liggende i baklomma en stund. En svært ettertraktet låt. Piker fra Ullern, nachspiel, Uber Blacks og refleksjakker på Oslo’s verste vestkant.

AVGVSTVS slapp i 2020 sitt største soloprosjekt «Ta Det Pent» . Med listinger på NRK P3 og portrett i Dagens Næringsliv «D2» magasin, har AVGVSTVS tatt store steg mot å bli en respektert artist i musikkbransjen – uten å ha blomstret for fullt. Som han har snakket om gjentatte ganger så er ikke livet på vestkanten så lett som alle skal ha det til. Som for mange andre var 2020 et tøft år. Han var klar for å spille på store festivaler og scener, som ble avlyst. 28. desember ble året oppsummert med at en nær venn døde av en overdose. Dette vil komme mer frem på et senere tidspunkt – men gutten fra Ullern er nå på riktig spor og jobber enda hardere enn før for å nå målet sitt.

SMUL er et navn de fleste i bransjen har fått med seg på et eller annet tidspunkt. Tidligere signet til Sony, og har samarbeidet med navn som Sebastian Zalo, Dutty Dior, Larsiveli, Martin Hazy, Angelo Reira. Han var godt på vei til å bli Norges nye yndling i 2018, men satte musikken til side for å fortsette utdannelsen. Nå er han tilbake på mus i kkgrinden og har et kult kollektiv bak seg med navn «301».

Singelen er produsert av Hans August Pünther, Samuel R iiser, Aleksander Flaten, Simen Jakobsen, Mikkel Geo Henriksen og Philip Manikov.