Den fremadstormende vestkant-rapperen AVGVSTVS slipper i dag sin nye sang, «Sett Seil», produsert av Castrow. Vi i rubato. trakk han fram som en av de artistene vi har mest troen på i 2018, med utgangspunktet i låten «For All Tid», som han slapp i slutten av 2017. Låten har over 200 000 streams på Spotify, og ga oss en forsmak på hva AVGVSTVS vil gi oss i tiden fremover. Nå er han klar med «Sett Seil».

Foto: Victor Gelius

Låten er inspirert av norsk historiearv og kommer som en hyllest til de som har fulgt drømmene sine, trosset all motgang og vist styrke. AVGVSTVS tok utgangspunkt i det kjente sitatet, «Kan hende jeg seiler min skute på grunn; men så er det dog deilig å fare!», hentet fra «Kjærlighetens komedie», skrevet av Henrik Ibsen i 1862.

Han sier selv at «Sett Seil» er et kunstverk som formidler hvordan norsk kunst har, og vil, motivere publikum, men også hvor vesentlig det er for oss mennesker å utfordre oss selv for å oppnå mål man setter seg. Det har vært stille siden «For All Tid» ble sluppet i desember, og de har perfeksjonert «Sett Seil» intenst i 3 måneder, sammen med flere låter som nå står for tur for å bli sluppet.

«Det er snakk om de små ørsmå detaljene vi legger ned mye tid i, for å skape et stort helhetlig bilde. Sjelen vi har lagt ned i låten, har vært helt nødvendig for at det skulle bli en kraftig, stor og pompøs låt».

Grattis med ny låt! Hva kan du fortelle om den?
– Tusen takk, vi ønsket å lage en stor pompøs låt, med et inspirerende budskap. Samarbeidet med Castrow går som smurt om dagen og jeg vet at de kommer til å nå langt som produsenter, uten de, hadde jeg ikke stått her.

Hva ønsker du å formidle med musikken din?
– Vær den du er, lev livet og gjør det du vil, uansett hva det er. Jeg prøver å vise personlighet, men også min kunstneriske side.

Hvor ser du deg selv om 5 år?
– Jeg lar vinden vise vei, jeg skal bare sette seil!

Hva skiller deg fra andre artister?
– Jeg levde som en rockestjerne før jeg ble artist.

– Jeg levde som en rockestjerne før jeg ble artist.

Hva er planen videre?
– Det blir å pushe grenser og slippe mer musikk. Jeg jobber med det som kommer til å bli en gruppe sammen med to grove 16-åringer!

Hvilke norsk artister hører du på for tiden?
– Jeg hører på mye norsk musikk om dagen, men ønsker å gi muligheten til å utrope: L.U:N.A, King Skurk & mine homies, MT x Pelikanen.

Hvem vil du helst gjøre en feature med?
– Hadde vært å keegt å få besøk av King Skurk.

Sjekk ut «Sett Seil» her. Slippes overalt i morgen.