Talentfulle ARY har den siste tiden gjort seg bemerket i det norske musikklandskapet. Låter som «Higher» og «Telescope» har blitt tatt godt imot av lyttere rundt om, og artisten sine liveopptredener har høstet ros hos kritikere rundt om i landet. Den talentfulle jenta slapp kort tid tilbake singelen «The Sea», og fikk du med deg premieren på NRK sin nye storsatsning «Nobel», så hørte du også låten.

Tekst: Alexander Falleth

Med solide låter og opptredener, kommer det ofte enda mer arbeid, noe ARY har merket den siste tiden. Hun kunne fortelle oss om en hektisk sommer på hennes første turné.

– Sommeren har vært veldig travel. Jeg sitter igjen med mange fine, kjipe, deilige og sprøe minner. Noen veldige høydepunkter og noen ganske harde situasjoner. Det har vært min første sommer på turné, så læringskurven har vært veldig bratt. Noen mirakler har inntruffet, og heldigvis har det aldri gått helt vest. Anders, han som spiller synth i bandet er definitivt den personen som har jobbet hardest og stresset mest med å få ting på stell. Han har stått på og ordnet alt og jeg tror det er på grunn av han at jeg holdt ut hele veien.

Hvis du var en av de 800.000 som så premieren på NRK sin nye storsatsning «Nobel», så kunne du høre ARY sin nye singel «The Sea» i vignetten. Da hun ble bedt om å tolke låten, fortalte hun at hun ønsket at lytterne skulle komme med sin egen tolkning av låten.

– Haha, jeg tenkte på det her om dagen. Jeg så en veldig detaljert og vakker beskrivelse av sangen på nett, hvor de snakket om vann-nymfer og jakt og død, og jeg ble så glad og overrasket over at en person kunne finne så mye mening i noen så enkle setninger. Derfor er vil jeg ikke beskrive sangen selv. Jeg vil gjerne la lytterne tolke den selv og finne sine egne meninger med den. Jeg blir ofte skuffet på konserter når artistene kommer med for detaljerte beskrivelser av meningen med tekstene, jeg føler at det står i veien for fantasien.

Ary kunne videre fortelle at hun føler seg heldig som får være en del av serien.

– Låten ble laget for en stund siden, og det var ingenting annet enn flaks at produsentene av Nobel likte den så godt at de ville bruke den. Jeg føler meg utrolig heldig som får være en del av serien. Jeg syns de formidler noe viktig og veldig spennende, og jeg syns måten de gjør det på er en fin måte å vise Norge hva vi er en del av.

Norske artister begynner for alvor å gjøre seg bemerket for internasjonale lyttere, også ARY har befestet seg ved flere norske fremmadstormende artister.

– Ja mange! Etter jeg begynte å lage musikk selv, har jeg åpnet øynene for andre som gjør det samme. Jeg liker veldig godt Dagny, Fay Wildthagen, Emilie Nicholas og Ingrid Helene Håvik.

Til tross for at flere og flere internasjonale øyne rettes mot ARY, kunne hun fortalle at veien videre fortsatt var usikker, men at fremtiden inneholder flere spillejobber og  låtskriving.

– Veien videre er enda ikke helt sikker for meg. Vi slapp akkurat en vinterturné, og jeg har noen veldig spennende spillejobber i Sverige og i Texas. Ellers bruker jeg tiden på å utvikle soundet mitt og skrive flere sanger.