Annprincess Johnson fra Drammen startet å skrive musikk da hun var 13-14 fordi en venninne fortalte henne at hun hadde en fin stemme, men fokuserte ikke seriøst på dette da fotballen var hovedfokuset. Etter videregående studerte hun psykologi i 5 år og satt musikken enda lengre ned på hylla.

Inspirasjonen til å drive med musikk er livet hun har levd, og livet folkene rundt henne har levd, som inkluderer alt fra å være flyktning, alene i et fremmed land til giftige relasjoner, både romantisk og platonisk.

– Friheten og tilhørigheten jeg har til det jeg driver med er grunnen til hvorfor jeg ønsker å leve av musikk. Det er rett og slett ikke noe annet jeg gjør like bra, sier hun selv.

Annpriness har som mål og plan å leve av musikken.

Når startet du å lage musikk?

– Jeg startet å skrive musikk da jeg var 13. Men ikke noe seriøst, jeg skjønte jo ikke musikk og strukturen. Jeg visste jo ikke at det skulle være vers, prechorus, refreng – også om igjen.
Da jeg begynte å skrive musikk skrev jeg mest for å få ut følelsene jeg hadde i meg. Du vet, typiske tenåringsproblemer. Fikk ikke nok oppmerksomhet fra gutta, passa ikke inn med jentene som brukte sminke og gikk med kjole. Likte mest å spille fotball og henge med gutta, enn å være kjæresten til noen. Og noen ganger følte jeg på det å ikke passe inn og jeg hadde ingen å snakke med. Så da skrev jeg musikk.

Hva er det som inspirerer deg?

– Hvis jeg skal være helt ærlig, så inspirer jeg meg selv. Jeg har vært gjennom mye, så jeg har jo nok historie til et album hvert år i evig tid. Sangene mine handler mest om mangel på riktig kjærlighet og det å ikke passe inn. Men det som motiverer meg til å fortsette med musikken er min mor. Et Ønske om å gi henne et bekymringsfri fremtid.

Hvordan har det å være flytkning i Norge formet deg som artist og musikken du lager?

– Som sagt, så slet jeg med å passe inn på grunn av interesser, men også på grunn av utseende. Uansett hva jeg gjorde så kunne jeg aldri være blond med blå øyne og feminin. Så da lærte jeg heller å godkjenne meg selv. Og det føler jeg reflekteres i musikken min, da jeg ikke prøver å høres ut som noen andre eller skrive som noen andre eller etterligne noen andre. Jeg skriver sanger som er kjært og nært med melodier jeg selv syns er fengende.

Du har gjort en del annet; fokus på fotball og studier i psykologi; hvordan kom det seg at du begynte å fokusere på musikk?

– Jeg begynte legit med musikk fordi en venninne sa jeg hadde en fin stemme da vi covret en Britney-låt på soverommet hennes. Også tenkte jeg, »takk, nå skal jeg bli kjendis og elsket av alle sammen». Det var derfor jeg holdt på med musikk da jeg var liten; for å bli elsket av alle og kanskje da akseptert. Folk liker jo kjendiser. Det var den eneste grunnen til hvorfor jeg ville holde på med musikk. Så jeg meldte meg på alt det gikk an å melde seg på, og ble slaktet hver gang. Også tenkte jeg, »glem det» vi fokuserer på studier. Så da studerte jeg psykologi i håp om å lære hvordan jeg kunne påvirke dommerne til å si ja neste gang. – Neida. Men mens jeg studerte og vokste som person, visste jeg jo at det var musikk jeg ville holde på med. Ubevisst begynte jeg å utvikle meg som artist, tekstene ble bedre, melodiene ble bedre. Og nå var liksom ikke musikk bare noe jeg brukte for å få ut følelser, men noe jeg kunne dele med andre. Et godt strukturert produkt. Og da ble første låta mi født »Middle Of The Night», og da var det bare å kjøre på etter det.

– Det var derfor jeg holdt på med musikk da jeg var liten; for å bli elsket av alle og kanskje da akseptert.

Hva er planene for sommeren?

– Verden åpner opp igjen! Konserter bookes. Planene mine for sommeren er å slippe ut min neste singel 9. juli, «This is Why». Også kommer albumet mitt Exposed senere i september.
Jeg skal også ha mitt første solokonsert i september. Albumslipp-konsert! Planene for neste år er forhåpentligvis å erobre USA.

Hvilken norsk artist skulle du helst ha gjort et samarbeid med?

– Uff, det er så mange! Eile er en fin fin anonym artist med deilige sanger. Ellers er Arif, Myra og Jesper Jenset topp på samarbeidslista. Men da må jeg kanskje begynne å synge på norsk?

Hvordan ser veien ut videre for Annprincess?

– Uendelig mengde med eventyr. Mer deilig musikk, mange kule collaborations og egen solo konsert i september.
Jeg gleder meg masse til veien videre!

Kommersielt samarbeid med Sound Promotion.