Duoen Anna of the North som består av Anna Lotterud og Brady Daniell-smith har nå sluppet singelen Oslo mens vi venter på deres debutalbum. Den deilige synth-pop låta har også fått en musikkvideo, helt i tråd med lydbildet.

Tekst: Sina Rindal Petersen

Ideen til låta var inspirert av et bilde som Brady fra bandet hadde:

“I’d never been to Oslo. It seemed so untouched and really captured my imagination”.

«Oslo» begynte å ta form for noen vintre siden, skrevet som en gave for en gjeng med hjemmelengtende norske venner som Brady møtte i Australia.

«I met Anna soon after and we finished it together – she brought an authenticity to it that makes it feel like a love letter to the city.»

Etter å ha blitt nominert til ”årets nykommer” på P3 Gull har duoen håvet inn lovord fra både nasjonal og internasjonal presse, blant annet fra NME og The FADER. Anna of the North ble også valgt ut til Spotifys liste over spotlight-artister for 2016, og var support for Kygo på hans europaturné. Anna of the North har tidligere sluppet singlene Baby, Sway, Us og The Dreamer, der de to sistnevnte ble A-listet på P3. Som om ikke det var nok har disse singlene til sammen samlet opp over 40 millioner streams så langt.

Låta Oslo gir oss deilig skandinavisk pop, og en musikkvideo som viser det nordiske landskapet. Med dette kan vi ikke annet enn å drømme oss bort i 2017, mens Anna synger om ”a brand new start”.

Ps! Se Anna of the North fremføre Us i akustisk versjon her: