Onge Sushimane og Kobe-wan Kenobi, eller lettere, Sushi x Kobe har fått et stadig større publikum med sine grafiske tekster og trap rap sound. På fredag slapp de ny låt og gjorde sin ting, i kjent energisk stil på Rockefeller i Oslo.

Bildebonanza fra kvelden kan du sjekke ut her.

Tekst: Ida Brattekaas Halvorsen

Før konserten hadde jeg forhåpninger om tre ting: å drikke masse øl, finne en bra plass og at Sushi skulle rappe til meg i baris. Alle tre tingene skjedde.

Konserten startet med oppvarming av den danske rapperen Emil Stabil, før Sushi x Kobe startet showet sitt. Oppvarmingen var en helt grei start på kvelden og stemningen var så som så. Det var tydelig at publikum sparte på kruttet før bergensduoen skulle entre scenen.

Stemningen steg betydelig så fort konserten var i gang og publikum var i fyr og flamme. Selv om guttene ikke rapper noe særlig uten play back, gjør de opp for det i et energisk sceneshow. Banger etter banger blir spilt og plutselig er hele publikum blitt en gjeng med bergensere på speed. Det er non-stop hopping og brøling av tekst, og det var bare et spørsmål om tid før en moshpit bryter løs.

Litt ut i konserten kastet Sushi skjorten og Kobe kastet seg i publikum. Under låta Flodbølge var ikke Kobe sen om å kaste seg ut i det speeda publikumet. Før Flasker på Flasker blir spilt ber Sushi crowden dele seg i to, og der kom mosh-piten vi ventet på. Undertegnede stod som ivrig tilskuer og ble fornøyd med bra mystory-materiale.

Før konserten hadde jeg forhåpninger om tre ting: å drikke masse øl, finne en bra plass og at Sushi skulle rappe til meg i baris. Alle tre tingene skjedde. Eller Sushi rappet kanskje ikke direkte til meg, men han rappet i baris, så nesten.

Alt i alt er jo det å dra på Sushi x Kobe-konsert ikke noe man gjør for den gode musikken og imponerende live-opptreden. Om man derimot vil se et sykt energisk sceneshow, skrike uten at noen ber deg holde kjeft og være med på litt uforpliktende knuffing med resten av publikum er konsert med Sushi x Kobe rette plassen å dra.

Ha en fortsatt fyllesyk helg!