Låt for låt-anmeldelse
8.6Overall Score
P.Y.G.10
Hunnys6.6
Purple Pudding10
Right This Time ft. SoulGem8.5
Woods ft. Jimi Somewhere8.5
Dont Speak Frech ft. RebMoe8.5
Freaky8.5
Delorean8.5
DoWhatItDo6.6
Prettyboi Bounce ft. SoulGem10
Blaze ft. Henrik the Artist8.5

[wr_column]Pasha har gått fra å være en funky undergrunnsrapper til å spille på festivaler over hele Norge, være blant de mest spilte på P3, og få internasjonale øyne til å se opp for norsk rap. Knappe 3 år etter han slapp sin første singel, har han allerede oppabeidet seg en fin CV med festivaler som Øya, Slottsfjell og by;larm. Nå er han ute med sin andre lengre utgivelse; PARK. Med seg har han solide up and coming artister som Jimi Somewhere, Henrik the Artist, RebMoe og SoulGem. I tillegg har han annerkjente produsenter bak spakene som Ketil Jansen (Lemaitre), JNS, Coucheron, Jerry Folk, Odd Martin Skålnes og Askjell Solstrand. Vi har hørt gjennom hele skiven, og her er hva vi mener.

I forbindelse med singelslippet av Pasha x RebMoe – “Don’t Speak Frech” gjorde vi et intervju med henne, som du kan lese her. Bildebonanza og anmeldelse fra Pashas liveshow på Parkteateret finner du her.

“P.Y.G.”

“Faen så mange det er her i kveld” åpner første track “P.Y.G.” Denne låten har allerede vært ute noen uker, og ble premiert på gigamagasinet CLASH. Låten er en energisk og fengende. Synth driver deg gjennom låten under solide bars fra Pasha. Funky basslinje får opp tempoet videre i låten. Dette er allerede en klubbbanger, og jeg kjenner jeg gleder meg til å se dette live.

“Hunnys”

Neste track i rekken er “Hunnys”. Denne starter med en atmosfærisk synth, som fort glir inn i trommer som drar i gang tempoet. Gitarriff i bakgrunnen gjør låten spennende. Uten å overraske mye gjennom beaten, får Pasha vist fram sin egen stemme.

“Purple Pudding”

Min personlige favoritt! Pasha overrasker med indie elementer, gitarriff fra 90-tallet med rolig synth i bånn.

“Right this Time” ft. SoulGem

Starter med en “Skrrrt.” Synthelementer preger låten. SoulGem er med å setter preg på refrenget. Spennende parti mot midten med vokal-chops, det er trendy og jeg digger det.

“Woods” ft. Jimi Somewhere

Pasha tar ned tempoet på denne. Låten er tilbakelent, og behagelig mot ørene. Med seg har han det nye indiestjerneskuddet Jimi Somewhere, som overrasket oss stort på fjorårets Vill Vill Vest.

“Love is Real” (Interlude)

Pashas preken til publikum.

“Don’t Speak French” ft. RebMoe

Denne har du garantert hørt. Ikke bare er det en av de mest spilte låtene på P3 denne våren, det er en banger. Up and coming-rapper RebMoe setter et annerdeles preg på låten med frenglish aksent. Gøy og kul sang.

“Freaky”

Rolig gitar, med mye effekt driver låten. High pitched og catchy vokal starter låten. Den er rolig.

“Delorean”

Låten bærer preg av soulelementer, i rolig tempo. Beaten består nesten bare av gitar og basslinjer. Pasha viser at han er komfortabel med å ta ned hastigheten og fortsatt gi lytterne en behagelig opplevelse.

“DoWhatItDo”

Flere synther og trommer holder beaten, med hint av gitar ved refreng. Rolig og avslappet låt.

“Prettyboi Bounce” ft. SoulGem

Denne har vært ute en stund og dette er Pasha i sitt ess. Med funky beat og god fart på låten, er det en feststarter uten like.

“Last Call” (Interlude)

Pasha / Gud.

“Blaze” ft. Henrik the Artist

Pasha og Henrik the Artist avslutter festen med et smell. Heavy bass og høyt tempo driver låten. Med preg fra Jersey-club sounden vi kjenner fra Rytmeklubben over refrenget, holdes energinivået høyt.

Konklusjon

Pasha er tilbake med et smell med dette albumet. Låtene holder internasjonalt nivå, og det overrasker ikke om Pasha treffer utover landets grenser, og setter Norge på rap-kartet.