Findings Festival 2017 går mot slutten og festivalens siste artister gjør seg klare til å gå på scenen. Med seg har de x antall oppblåsbare griser, fordi på Bislettscenen skal de ikke bare avslutte Findingsfestivalen; de skal også avslutte sin egen sommerturné. Vi gjør oss klare til å ta imot lørdagens store headlinere: Karpe Diem.

Tekst: Fride Bakken Telle

Chirag og Magdi virket svært tilfreds med sine oppnåelser idet de åpnet festivalens siste show på lørdag. Fra scenen kastet de ut oppblåsbare griser med «Heisann Montebello» trykket på. Grisene er å kjenne igjen fra sommerens turné og ble også svært populære publikumseffekter på Bislett Stadion denne kvelden.
Karpe Diem fremførte både gamle og nye hitlåter, og sammen med festivalens gjester gynget også grisene i takt med musikken. Magdi hadde tunga på rett plass på de hurtigste rap-partiene, og publikum ropte med på sangene mens Karpe Diem selv trampet rytmisk bortover scena. I tillegg til oppblåsbare Montebellogriser hadde flere i publikum også knytt bandanaer rundt hodene sine for å stå i stil med Magdi sin velkjente hodepynt.

Etter å ha fremført sin svært allsangvennlige låt «Vestkantsvartinga» forsvant scenen i et teppe av i overkant mye røyk før publikumsgrisene ble løftet mot himmelen for å ta imot «Hvite menn som pusher 50». I snakkepartiene mellom låtene benyttet Karpe Diem seg av muligheten til å takke bandmedlemmene fra turnéen sin. Under «Spis din syvende sans» gikk Chirag ned til publikum for å synge litt med dem, og inviterte i tillegg en fan opp på scenen. Til alles overraskelse, inkludert Karpe Diem selv, var jenta som kom opp på scenen et kjent fjes: Ina Svenningdal, kjent som «jente-Chris» fra suksesserien Skam. Karpe Diem selv hevdet at dette ikke var planlagt, men en «helt sjuk» tilfeldighet. Underholdende var det uansett ettersom Svenningdal er ei jente som vet å by på seg selv der hun sang med på Karpe Diem sin låt og tidvis traff de riktige tonene.


Foto: Fabian Fjeldvik

Moshpit med Magdi

Men Magdi og Chirag hadde enda flere overraskelser på lur! Magdi så at publikum hadde forsøkt å lage en moshpit, og instruerte dem i å lage en større sirkel sånn at han også kunne delta. Det var visst ikke så enkelt for publikum å lage en åpning slik at han fikk komme seg frem til sirkelen, men vel inne så han ut til å stortrives mens kameraten Chiraq stod på scenen og lo seg skakk.

Magdi så at publikum hadde forsøkt å lage en moshpit, og instruerte dem i å lage en større sirkel sånn at han også kunne delta.

Maskerte dansere med rosa bandanaer kom ut på scenen da «Au Pair» skulle fremføres, men det virkelig store øyeblikket var på slutten av «Stjerner» hvor det ble sendt opp praktfullt fyrverkeri bak scenen! Her virket det som at showet var over, men det var en halvtime igjen av tiden til Karpe Diem og da innså man at disse artistene stod bak scenen og forberedte et ekstranummer. Publikum forstod hva artistene ønsket og ropte dem tilbake på scenen, men nå stod det plutselig tre personer på storscenen på Bislett Stadion. Med seg tilbake på scenen hadde de tatt med et besøk for å fremføre «Gunerius». Det var 20 år gamle Amanda Delara som tidligere i år ga ut et cover av nettopp Karpelåta «Gunerius».

Tam avslutning

Karpe Diem vet å gi fansen det de vil ha og går bort til publikum igjen for å hilse på før vi ble servert kveldens første og eneste konfettibombe. Igjen festet det seg på scene og lyskastere, men vi håper at festivalgjestene sine gledeshyl var verdt tiden det tok å rydde opp.
Den dypt savnede konfettien var en god oppvarming til festivalens aller siste låt: «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din». Nå snakker vi god stemning, for dette var en sang som alle kunne! 20 000 tilskuere stod og sang med på Karpe Diem sin hitlåt, noe som viste seg å bli en flott måte å runde av festivalen på. Showet endte med Chirag og Magdi poserende på scenen med en vegg av pyroeffekter som lyste opp bak dem. Det var flott å se på, men etter å ha vært vitne til fredagens fabelaktige fyrverkerishow må vi si at dette ble en smule tamt til å være det siste showet på festivalen.

Til tross for en litt svak avslutning, gjorde Karpe Diem opp for seg ved sin gjennomgående fantastiske sceneopptreden! Her snakker vi profesjonelle artister og to utadvendte karer som med lyvnivåer som satt som et skudd gjennom store deler av konserten laget et show, som var i tråd med publikums høye forventninger. Det var absolutt en god avgjørelse av festivalen å få Karpe Diem til å avslutte hele festen!

Terningkast: 5

Sjekk ut bildene Fabian Fjeldvik tok fra konserten: