Lørdag kveld gikk et av de store høydepunktene under Vinjerock på scenen. Konseptet Gabrielle har for undertegnede lenge vært forbundet utelukkende med «Ring meg» og «Fem fine frøkner» og tilhørende dansing i klubben, men nylig har jeg oppdaget at Gabrielle er mye mer enn dette. I tillegg til allsanglåter med høy festfaktor har hun også nydelige poplåter med fine tekster – og jeg gledet meg derfor til å danse og synge med til låtene sammen med resten av Vinjerock under denne konserten.

Gabrielle entrer scenen etter at mørket har lagt seg i Eidsbugarden og åpner med tre låter fra det nye albumet; «Klipp meg i ti og lim meg sammen», «Ting som ILU» og «Bank bank bank». Artisten har en varm tilstedeværelse og er ikke fremmed for å fortelle publikum hvor mye hun setter pris på være på Vinjerock sammen med dem.

Hun påpeker at konserten vil bli en miks mellom nye og gamle sanger – og fortsetter deretter med «Høster» og etterhvert også «Bordet». De eldre låtene virker å bli tatt bedre imot av publikum enn de noe mer ukjente låtene fra det nyeste albumet. Et av høydepunktene under konserten er likevel når Gabrielle inviterer en heldig utvalgt fra publikum opp på scenen for å fremføre superhiten «Ring meg» – noe vedkommende og resten av publikum synes å sette stor pris på.

Konserten fortsetter med låter som «Neil Young», «Regn fra blå himmel», «Eg ser deg», «Mer» og helt til slutt: «Fem fine frøkner». Gabrielle leverer derfor i alle fall de låtene jeg gjerne ville høre. Konserten var et definitivt høydepunkt under Vinjerock – og jeg gleder meg til neste gang jeg får anledningen til å se henne imponere igjen!