Fredag kveld var det duket for et av innslagene undertegnede var mest spent på å se under Vinjerock. Det var nemlig tid for DJ-konseptet Demokratisk Dansegulv, hvor publikum får bestemme hvilken musikk som skal spilles. Denne dagen var det DJ-battle mellom Team Blue, bedre kjent som Djøgge og Bongiziaga, og Team Red, bedre kjent som Nordlendingen og Mr. DJ-boii.

I de sene nattetimer skulle Demokratisk Dansegulv (eller DD som du vil) få dansegulvet på Vinjerock til å koke. Etter å ha følt på den gode stemningen under DJ-settet til DRAMAqueen på torsdag, hadde Demokratisk Dansegulv store sko å fylle.

Energisk entret deltakerne i DD scenen med en god dose overtenning, iført henholdsvis blå og røde bokseantrekk – passende for battlen som var i ferd med å gå ned. Hosten, iført dommerdrakt, styrer publikum gjennom kvelden som starter med Black Eyed Peas sin slager «I got a feeling», etterfulgt av en battle mellom den norske hitten «Dans på bordet» av Ballinciaga og klassikeren «Levels» av Avicii.

Konseptet Demokratisk Dansegulv går ut på at to lag presenterer hver sin låt, og publikum bestemmer (i form av å lage lyd for sin favorittlåt) hvilken låt som blir spilt. Med andre ord, en interaktiv og høylytt måte å engasjere publikum i musikken på. Og slik gikk det altså til. Gjennom kvelden får publikum høre alt fra hiphop og populærmusikk, til dansemusikk fra 90-tallet og norske slagere. Publikum var definitivt med på festen – de lager lyd for å få sine favorittsanger spilt, og synger energisk med på låtene underveis.

Til tross for noen små tekniske feil underveis, og anklager om at hosten til tider var mer diktatorisk enn demokratisk, så er det god stemning under Demokratisk Dansegulv. Etter en times tid med DJ-ing, hopping, svetting og hoiing i baris, har gjengen klemt ut det siste de har av lyd i stemmene og luft i lungene – og takker for seg. Publikum er fornøyde og jeg vil tro det er flere som går til sengs like slitne som gjengen i Demokratisk Dansegulv må ha vært etter dette showet!