En av de store headlinerne på Findings Festival 2017 var vår kjære internasjonale landsbror Alan Walker. Han holdt et forrykende sceneshow på Findings Festival i fjor, og returnerte i år for å lage et enda mer spektakulært show. Det lå store forventninger i forkant av denne opptredenen og bergenseren skuffet absolutt ikke!

Tekst: Fride Bakken Telle

Den 19 år gamle artisten fra Fana entret musikkscenen som en kanon da han i 2014 slapp den første versjonen av «Fade». Ikke lenge etter hørte vi den nye versjonen, nå ved navn «Faded» og med vokal av Iselin Solheim, som klatrer til topps på spillelistene på både Spotify og iTunes i Norden i løpet av én måned. Sangen spredde seg fort til å bli en verdenshit i løpet av 2015, og landet på 10.plass på Spotify Worldwide i 2016. Da Walker ga ut singelen «Alone» i 2016, føk sangen rett opp på Spotify sin globale toppliste, og han har blitt kontaktet av flere større artister som ønsker at han skal lage remixer av deres låter, deriblant Sia.

Bislett Stadion var omtrent fylt til randen før unggutten fra Fana skulle gå på storscenen Magenta klokka 17:40 på fredag, og ble møtt av i overkant 15.000 skuelystne festivalgjengere.

Unggutten fra Bergen kjørte en kreativ og humoristisk åpning ved å spille av den virale videoen av et murmeldyr som roper «Alan! Alan! Alan! … Steve!». Klippet er kjent som «Obnoxious Groundhog» og var en fantastisk åpning av Alan Walker som resulterte i latter og store smil fra både publikum, ansatte og oss i Rubato. Deretter lød en eksplosjon av blå konfetti idet vår maskerte helt entret scenen. Vinden tok tak i konfettien som ble hengende som en sporadisk gardin foran halve scenen mens publikummet strømmet på til Alan Walker sine fengende beats.

Bergenseren tok med seg røykmaskinen og brukte den flittig gjennom hele sin 1 times lange opptreden. Det så ut til at han hadde en stor tilhengerskare på festivalen ettersom publikum sang med på flere av låtene, samtidig som røyken ble pumpet ut i takt med musikken og publikums veivende armer.
Tekstene til Sing Me To Sleep og Alan Walker sin egen remix av Coldplay sin «Hymn For The Weekend» runget gjennom Bislett Stadion, og da ble det vanskelig å ikke la seg rive med av den gode stemningen!

Alan Walker sørger for å snakke en gang iblant mellom innslagene, og skaper en forbindelse mellom seg og sine hoppende fans i publikum. Han opptrer svært behersket og profesjonelt på scenen, og ser både selvsikker og tilfreds ut der han står bak miksebordet sitt.

Det er ikke bare scenelys, røykmaskiner og kanoner som ble flittig brukt denne kvelden, og bergenseren måtte selvfølgelig benytte seg av mulighetene for pyrotekniske effekter til opptredenen sin. Disse effektene dukket opp i varierende utforming på stort sett logiske tidspunkter, og vi håper at tilskuerne på de fremste radene beholdt øyenbrynene på under de største flammene. Varmen var til å føle på langt opp på tribunen sammen med en diffus lukt av krutt.

Rundt halvveis uti konserten, under remixen av Ed Sheeran sin hit «Shape Of You», fikk Alan Walker selskap på scenen. Inn kom plutselig Broilers Mikkel Christiansen, og disse to så ut som svært gode kompiser der de gikk med armene rundt hverandres skuldre og hoppet rundt på scenen. De inviterte publikum til å delta på hoppingen, og plutselig stod flere tusen unge voksne og hoppet frem og tilbake på Bislett Stadion. Atter en bekvem overraskelse fra bergenseren sin side.
Det kom ytterligere tre konfettibomber til i løpet av konserten. Her har man iallefall ikke holdt igjen på årets konfettibudsjett, og ettersom all konfettien blåste med vinden dannet det seg en riktig fin og fargerik scenekant.

Musikken Alan Walker fremførte hadde solide, stødige rytmer som inviterte til dans og god stemning; og publikum elsket det!
Enda bedre ble det mot slutten av opptredenen og Alan Walker presenterte sine største hitlåter. Låta «Alone» ble svært godt mottatt og akkompagnert av både roping fra artisten selv, flammeshow og hoppende glade festivalgjester. Her snakker vi hæla i taket!
Bergenseren ga tegn til publikum om å løfte armene sine mot himmelen, og det tok ikke mange sekundene før stadion var dekket av veivende armer.

Man kan jo gjette seg til hva finalelåten kom til å bli? Joda, det var selvfølgelig «Faded». Publikum jublet, plystret og sang med på Alan Walker sin monsterhit, hvorpå artisten skrudde ned volumet på seg selv for å kunne høre de klare røstene til eget publikum. Ordet «faded» kunne høres på god avstand fra festivalområdet før bergenseren takket for seg.
Bergenseren har siden begynnelsen av juni vært ute på sin verdensomspennende turné «The Walker Tour», som tar turen innom flere store festivaler i Europa, samt arenaer i USA og Canada.

Alan Walker la virkelig lista for Findings 2017. Det blir spennende å se om artistene som kom etter han klarte å følge opp sceneshowet som denne joviale og sjarmerende 19-åringen stod for.

Terningkast: 6

Sjekk ut bildene vår fotograf, Fabian Fjeldvik, tok fra konserten.