Tekst: Jørgen Berntson Aase

I dag er det oslobaserte bandet Acres Wild ute med ny låt, nemlig «Line of Sight», som blir beskrevet som en gitardrevet weastcoast-inspirert låt, som leder tilbake til minner fra varm sommerbris, forelskelse uten bekymringer og er en tolkning av hvordan synsvinkelen former oppfattelsen. At situasjonen man er i former det man ser.

Acres Wild startet som soloprosjektet til låtskriveren Magnus Askjer Lefsaker, da han lette etter sin vei i livet. Ferdig studert, jobba på SFO, trengte et livsprosjekt og skrev en sang om nettopp det. Dette var starten og bandets første singel, som blant annet gjorde at de ble «Ukas Urørt». Senere slapp de sin første EP, ”The Prophecies of Skeeter Davis”, som fikk spilletid på P3, P1 Østlandssendingen og P13.

Når vi spør dem hvem Acres Wild er, får vi svar om at de er et indie/jangle-ensemble på fem trivelige gutter som liker Wilco, Sonic Youth, Beatles og Beach Boys.

Magnus (låtskriveren i bandet):
Bandet har sitt utspring i at jeg, for noen år siden, hadde skrevet låter og fikk Simen til å produsere demoer. Jeg og Simen startet senere opp å spille et liveband. Vi har gitt ut par EP-er og i vår kommer vi med første full-lengderen.

Det siste året har vi virkelig funnet oss selv som band. Og vi har blitt en veldig god band-sammensetning hvor vi alle former det musikalske uttrykket.

Låten som har premiere i dag handler om hvor kjedelig en jente kan bli.

Magnus:
Låta handler om hvordan synsvinkelen endrer oppfattelsen. Jenta i låta var verdens beste for meg i en måned, til jeg innså at hun egentlig var kjedelig. ´

“In february shes a fairy, in april shes just one who´s climbing high.“

Jeg ser låta er blitt beskrevet som “mellow doubt”. Det syns jeg er en god beskrivelse.

Guttene er originale når de utarbeider låter. Istedenfor studio, har bandet spilt inn i stua til låtskriver Magnus. Alt er gjort hjemme, så prosessen rundt innspillingen er nogenlunde spesiell.

Magnus:
Innspillinga av Line of Sight er gjort i improviserte hjemmestudioer. Instrumentene ble spilt inn i stua til Magnus, rett inn i macen. Koringa til Simen er spilt inn i stua til mamma og pappa. Simen kom på overnattingsbesøk for å legge koringer. Simen er ikke så nøye med å ha på bukser når han legger koringer om morgenen.

"Simen er ikke så nøye med å ha på bukser når han legger koringer om morgenen."

«Simen er ikke så nøye med å ha på bukser når han legger koringer om morgenen.»

Magnus:
Vi må trekke frem produsent Sjur Lyseid når det gjelder soundet på låta. Sjur hadde ideen om underbygge låtas statiske preg med trommemaskin. Og vi syns det oppstod magi når Sjur miksa låta. Det var da vi virkelig fikk godfølelsen.

”Vokalen er spilt inn rett før skulle spille tennis med en kompis. Plutselig fikk jeg den rette feelinga over meg og måtte spille inn låta. Jeg rakk et kjapt take og det satt. Jeg rakk så vidt tennismatchen også.”

Det er over et år siden guttene lanserte ny musikk. Det har vært under bearbeidelse med nye låter, som etter hvert skal resultere i et album, som ventes i mai i år. De sier at grunnen til all ventetiden skyldes nøyaktighet.

Magnus:
Å lage plata har vært en finne-seg-selv-prosess. Og enkelte i bandet (meg selv..) er nok litt pirkete. Men i tillegg til å lage full-lengderen er vi også godt igang med å spille inn en EP. Så året har vært produktivt.

Simen:
Vi har holdt på i ett års tid i studio der det har handla mye om å finne soundet til fullengderen vår. Det har tatt sin tid, men det har gitt gode resultater.

5 gutter i et indiepop-band. Dette har blitt gjort før. Hva er det som skiller dere fra andre indiepop-band?

Mads:
Ingen av oss har skjegg, og bare én person er veganer.

Hvilke planer har dere i tiden som kommer?

Simen:
Skiva skal ut, vi skal spille konserter og vi er allerede i gang med en ny EP

Magnus:
Vi gir ut plata i mai. Og vi tenker spille mer live mot sommeren. Det er lenge siden vi har øvd regelmessig. Men nå har vi har til og med skaffa oss fast øvingsrom. Vi gleder oss til å spille mer. Det er gøy å være Acres Wild om dagen.

Line of Sight er første singel fra debutplata ”Ignore the Flags on the Beaches” som slippes våren 2016, er produsert av Sjur Lyseid og gis ut på bandets eget label Minitravolta.