17 år gamle 8lanco ble for første gang introdusert til musikkbransjen i mai 2020, da han sammen med CCA Jonas slapp låten “Bad For Me” på collab prosjektet “Goofy Brothers”. En låt multitalentet også produserte. Videre fulgte han opp med et eminent vers på oppfølgeren “Run” fra collab prosjektet, og det bygget seg kjapt opp en nysgjerrighet for å høre mer fra det unge talentet. Nå er 8lanco klar for å slippe sin første offisielle singel “VLONE” og ifølge artisten var det nesten alltid i kortene at dette skulle være den første singelen som ble sluppet;

VLONE er sluttresultatet av en lang og interessant prosess. Jeg fant beaten og lagde hooket da jeg var 15, i en tid hvor jeg nettopp hadde startet å ta musikken seriøst. På den tiden synes jeg ideen var sick, men jeg satt litt fast og sangen ble lagt til side, uten å tenke så mye mer over det. Det forble sånn helt til høsten 2019, da jeg møtte CCA Jonas og hans crew, inkludert min nåværende manager. De ble tilsendt mine demoer og én låt skilte seg ut, VLONE. Tracken ble gjenopplivet og jeg lagde første verset. Da vi besluttet at det skulle være første singel våren 2020 gikk jeg tilbake i studioet og lagde det andre verset. Etter det var det bare perfeksjonering igjen, samt flere timer i studio med mixing. VLONE gikk fra å være en liten idé jeg hadde som 15-åring, til å bli et ferdig produkt, i en alder av 17, sier 8lanco.

– Ting har tatt fart, selv om vi enda ikke har startet på ordentlig!

Videre følger artisten opp med;
– I denne prosessen har ikke bare låten utviklet seg, men også jeg som artist. Det bare føltes riktig ut å slippe den først. I tillegg er låten en introduksjon til 8lanco som artist, som kommer mer frem jo mer man leter. Kort fortalt liker jeg å holde det mer lowkey, jeg er ikke den mest “flashy” personen. Jeg liker å uttrykke meg sonisk og visuelt, samt å gjøre ting strategisk og mystisk. I tillegg nevner jeg flere ganger det at jeg var alene in the business og gjorde tingene selv, noe som er viktig for meg. Ting har tatt fart, selv om vi enda ikke har startet på ordentlig!

Selv om det tok to år fra den originale ideen ble til et ferdig produkt, har meningen i låten hatt samme betydning for 8lanco:
– VLONE var en lang, delt opp prosess som jeg skrev i forskjellige tidspunkt i livet. Derfor har hele sangen blitt en journey, som beskriver noen av tingene jeg tenkte på i de forskjellige tidene i et forhold. I det ene øyeblikket var jeg ivrig og naiv, til å bli irritert og vite at hun ikke er “the one”, til å ville vise hun fram. Mye som har skjedd. Det var vanskelig for meg å sortere ut alle tankene og følelsene der og da, så det ble mye lettere å uttrykke meg melodiøst via musikk.