By:Larm slipper i dag 7 nye artister på plakaten, fra både internasjonal og nasjonal scene. Festivalen har opparbeidet seg et godt rykte hva gjelder å være et utstillingsvindu for ny og spennende musikk fra Skandinavia, og vi er spent på hva se hva de bekreftede artistene har å by på. Her får du en kjapp introduksjon til de fire norske artistene som er sluppet i dag.

Smerz
Smerz har skapt stor oppmerksomhet i den elektroniske musikkscenen i Skandinavia, med spillejobber på Roskilde Festival, Øyafestivalen, Insomnia Festival og Way Out West bla. Den København-baserte norske produsentduoen skaper en melodisk og fengende sound, der feminine vokaler møter tunge produksjoner.

Casa Murilo
Det etterhvert 6-manns store bandet har raskt bygget opp et trofast publikum i Norge takket være deres energisk live show og fengende pop -og rockemelodier. For tiden spiller bandet inn sitt fjerde studioalbum, og med radiohits og TV-opptredener bak seg, er Casa er klare til å dra ut på turné igjen i 2016 og få klubber over hele Norge til å danse, synge og skåle smilende til Casa Murilo sitt heftige og sjarmerende liveshow.

Lovespeake
Lovespeake er det nye prosjektet fra gutta i Eye Emma Jedi. Bandet har mye tyngde bak seg som det eneste bandet med 6 av 6 singler listet på NRK P3, hyppig rotasjon hos Amazing Radio, BBC, XFM og 80 radiostasjoner verden rundt, samt over 100 konserter i Europa innen sine første leveår. De rakk turer innom Øya, Hove, The Great Escape i Brighton, Reeperbahn i Hamburg og tre konserter på Rockefeller innen ett år. Eye Emma Jedi var det første bandet som Øyafestivalen booket uten å ha sett eller hørt før.

Hasta
Hasta er produksjon alias til 18 år gamle Thomas Wesenlund Wahl som raskt har oppnådd oppmerksomhet for sin high-speed produksjon og hensynsløse tilnærming til utgivelser. Hasta-universet er et mørkt, bass-tungt landskap, som tar lytteren langt under overflaten av hans låter. Produsenten velger å ikke definere seg selv i bare en sjanger, og har endt opp med å bruke elementer fra både jazz, r’n’b og atmosfærisk 808 .

Foto: Mats Taugard Bakken

Foto: Mats Taugard Bakken

I tillegg er svenske Cherrie, New Yorks no-nonsense ukulele spillende The Prettiots og britiske Baio (kjent som bassisten i Vampire Weekend) bekreftet til Oslo 2-5. mars 2016.