Emile the Duke slapp idag nytt album «Aasen tar Helg» og vi tok en prat med han i den forbindelse. Albumet er ute der du strømmer musikk og er et bra soundtrack for helgen mens du tenner opp månedens røyk og funderer om du skal bli med på nach.

Vi var innom konserten din på Vill Vill Vest, og kunne ikke la være å legge merke til at du trykket på play i iTunes. Ingen skam i det. Vil du si at dette er en del av Aasens mentalitet, eller eller er Aasen mer en Windows Media Player-type?
Mja, pleier å reise rundt med mac-en til kona, ja. Jeg har jo spilt og produsert all musikken selv så jeg kan jo spille litt, men jeg er en entertainer / performer og det ville gått i veien for det føler jeg. Windows media player har jeg ingen formening om. En ting som irriterer meg veldig er at når jeg er ferdig med låten på scenen så kommer det plutselig en eller annen salsa-låt som kona mi har lagt inn rett etterpå, klarer ikke å endre dette, jeg er ikke så data savvy…

Er det noen form for Aasen-merch tilgjengelig på markedet?
Aasen-merch er absolutt på vei og kan loves ferdig i god tid før julen angriper oss uten nåde.

Har du flere musikkvideoer rundt hjørnet?
Jeg kommer alltid til å ha videoer rundt hjørnet, men om det blir vanlige musikkvideoer vet jeg ikke altså…Prøver å gi folk noe litt nytt er det jeg tenker om dagen. «Nytt » får forbli en business secret så lenge, hehe.

Karakterene du synger om i «Aasen,» er disse fiktive, eller er de ekte avbildninger av dine kollegaer i kommunen?
Karakterene jeg synger om i «Aasen» er reelle karakterer fra mitt arbeidsliv oppgjennom, ja. Joanna som gjemmer kaffetrakteren på «Fredag» eksisterer for eksempel, mens Jessica er mer en metaforisk figur for de menneskene som vil mer og kun bruker diverse arbeidsplasser som trinn på vei opp en trapp. Er disse menneskene verdt mer et jo et interesant spørsmål.

Hva er Aasens favoritt lørdagsaktivitet?
Det må vel være å komme seg ut det, og se på folket som har fri. Aasen liker ikke å shoppe men ta seg en is og en pølse og sånt. Og såklart snu noen kalde etter hvert, Men ehm, altså Aasen er ikke nødvendigvis en eneste mann, heller den moderne ur-norske mann. Kanskje litt vanskelig å skjønne det, men likevel litt essensielt.

Det er som kjent ikke mye penger i norsk musikk, men kan du si noe om tobakkindustrien har betalt deg noe for «månedens røyk»? Vi fikk hvertfall veldig lyst på sigaretter nå.
Månedens røyk ja…Jeg er ikke engang så glad i å røyke. Men har du noen gang hatt en sjef som både er verdens mest rigide og streite a4 menneske og så er du på for ex julebord så står sjefen plutselig og tar seg en røyk med et lurt glis og glimt i øyet, og du kan se at det ligger en fortid baki der, en fortid som friere fugl? Sorry digresjonen. 🙂 Penger sa du? Tobakksindustrien? Mja…

Helt til slutt, stjeler Aasen kontorrekvisita?
Jeg har aldri stjelt noe rekvisita, nei, men det er vel vanlig å ta med seg penner, er det ikke? Du går liksom ikke på bokhandelen og kjøper deg en penn om du har en jobb. Det er tegn på arbeidsløshet folkens- de som kjøper penn på bokhandelen.

Takk for praten og god helg!