Jeg tok den lange turen til Molde får å ta en prat med det selverklærte boybandet 06 Boys. Den lille byen Molde er godt kjent for mange, men det er på ingen måte på grunn av musikkbransjen. Det meste Molde kan by på av musikk er et par gamle nachspiel-sanger fra Di Derre, og den unge hjerteknuseren Jesper Jenset. Det er på høy tid at Molde dyrker opp flere artister eller musikkgrupper, og her kan muligens 06 Boys komme som et friskt pust. Etter å ha kjørt gjennom den eneste gaten i byen, populært kalt stripa, møtte jeg noen av medlemmene på en benk utenfor en slitt friidrettsstadion.

06 Boys er fortiden aktuell med sin første EP, Grå Peugot.

Hva handler EPen om?

-Prosjektet «Grå Peugeot» består av sanger med forskjellige temaer som skildres gjennom et felles knutepunkt: en gammel grå Peugeot modell 306X.Peugeoten er et nostalgisk framkomstmiddel som står igjen som et symbol på utallige turer til og fra studio og samhold skapt rundt et felles mål: Å lage så bra musikk som mulig ved hjelp av verdens fineste dialekt. EPn er inspirert av det å kjøre «stripa» med venner, tørre å ta plass når man er fra en liten by der alle kjenner alle, bryte med forventninger og forskjellige hendelser opp igjennom oppveksten. Dette er sanger vi har spart opp over tid, samtidig som vi har jobbet med andre sanger og prosjekter. Man skulle kanskje tro at vi ville slippe noe i samme bølgelengde som Sprint, men å slippe dette prosjektet er en statement for mye av det vi står for i 06 som kollektiv; uforutsigbarhet og kreativitet. Mye av dette kommer av at vi er et kollektiv som består av medlemmer med forskjellig smak og stil, der vi inspirerer hverandre til å bli med på hverandres wave.

EPn er inspirert av det å kjøre «stripa» med venner, tørre å ta plass når man er fra en liten by der alle kjenner alle, bryte med forventninger og forskjellige hendelser opp igjennom oppveksten.

 Hva er bakgrunnen til navnet 06 boys?

-Vi var en gjeng som starta når vi var 16 og trodde det var kult å snuse 06. Ting har ballet på seg og en avgjørelse om navnebytte ble ikke vurdert før vi satt midt i det.

Dere slapp nylig EPen Grå Peugeot, hvordan har dere arbeidet med EPen?

-Vi har jobba målretta, men det har også vært sanger som har samla seg opp over tid og som vi så matchet fint til å slippe som en EP. Vi har andre prosjekt gående også så det har vært veldig mye arbeid med musikk generelt.

 Er bilen vraka? (RIP)

-ja : (

Hva er det dummeste dere har gjort i Molde by?

-Epleslang

 I låten Fakke Opp Alt sier dere “går fint om ho er lubben, ho skal få lem” og “ho nekter å være fan”, har dere mange fans i Molde?


-Primært har vi lyttere i Oslo og Molde, men det har ikke alltid bare vært lovord. Heldigvis hører vi for det meste fine ting. Mange bryr seg og er ikke redd for å si hva de mener om det er noe de syns vi kan gjøre bedre.

 Hva er favorittbilen deres?

-Peugeot og Tesla 

Hva er det beste med Molde?

-Byen og folka. Kjærligheten for byen vokser når man flytter.

Dere skriver at i presse skrivet at dere definerer dere som “et kreativt musikkollektiv som fokuserer på å løfte alle rollene i et boyband fram i lyset.” ser dere på dere som et boyband?

-ja vi er et boyband.

Bortsett fra å kjøre grå peugeot, hva driver dere med?

-Noen jobber, andre studerer. Lege, fysio, fikseriminister, elektriker, barista. Kommunalt arbeid til vi dør <3 

Hva hører dere på for tiden?

-T-pain, Pop Smoke, Neste Planet, Cezinando, Jesper Jenset, Tame Impala, Natnael, Don Toliver, Kash paige.

EPen skiller seg ut fra låten deres Sprint, hvorfor ville dere gå i en retning på denne EPen?

– Som sagt er vi et kollektiv med mange forskjellige stiler. Bare fordi vi går litt tilbake til røttene våre og mye av det vi lagde i starten betyr ikke det at det kommer mer av Sprint type sanger framover ; )

Ting skjer i Molde for tiden, hva syntes dere om VIKING_DEATH_TRAP.EXE?


-Vi digger VIKING. Kult å være med på å starte en ny wave i Molde med rap og å yppe med Oslo å Bergen. Viktigste for oss er å glede andre og å inspirere ungdom. Kult at vi også gjør folk stolt i å være fra Molde.

Hva eller hvem er inspirasjonen bak sangene deres? Er det noen spesielle personer dere vil trekke fram?


-Det er for det meste egne opplevelser vi utrykker gjennom sangene, men vi tar også i bruk mye lokale legende og gimmiker. Vi vil ikke si at det er noen enkeltpersoner.

Hva er deres ambisjoner fremover? Skriver dere kun for deres egen del, eller skal dere satse på musikken fullt ut?


-Vi har selvfølgelig drømmer og ambisjoner, men vi gjør så godt vi kan med å kombinere dette med 100% jobb og studier til vi ser at noe er mulig. Sier seg selv at det er vanskelig å få det til å gå rundt i Norge når vi i tillegg er X antall personer.

Dere hadde suksess med singelen sprint, og i ryktebyen Molde snakkes det om at dere ikke klarer å ha bena plantet på jorda. Har dere blitt for store for deres egen hjemby?


-Enkelte kan ta litt av i ny og ned, men med hjelp av streng indrejustis og mental trening prøver vi å holde dopaminet i sjakk.

Helt til slutt, 5 kjappe med gutta.

– foretrukket vannhull i Molde?
Rød : (

– En iskald hooch eller en kald øl?
Øl eller en Halmstad Aloha

– Magne Hoset eller Kjell Inge Røkke?
Off, vanskelig. Beundringsverdig mentalitet på denne Hoset. Frispark cupfinale 2013 type beat.

– Bo i en liten by eller storbylivet?

Storbylivet som ung, skal dø i molde.

– Hester V75 eller Karpe?
Flertallet i gruppa sier Karpe, men spesielt én dør for Hester.