Stavernfestivalen er en tredagers festival som i år arrangeres for 18 gang. Festivalen har bygget opp et rykte for å trekke store navn til festivalen, og det gjør de i år også. Store internasjonale artister som Post Malone, Wiz Khalifa og David Guetta finner i år veien til Stavern. I år er festivalen helt utsolgt, og mye av grunnen er nok den gode line-upen. Selvom det nesten eksklusivt er anerkjente artister som spiller, vil vi gi våre anbefalinger på norske artister du burde sjekke ut. Her er fem av våre norske favoritter.

Honningbarna

Isolert sett er verken honning eller barn noe særlig når du er på festival. Honningbarna har derimot etablert seg til å bli et must-see på norske festivaler de siste årene. Sammen med Bokassa skiller Honningbarna seg ut fra plakaten rent sjangermessig. Kristiansandsbandet har gitt oss deilig norsk punkrock helt siden 2010 og fortjener en fullstappa crowd når de går på 22:00. Om du har sett bandet før eller om du aldri har hørt om dem kan underegnede garantere en konsert du ikke har sett maken til. Råhet, energi og god gammeldags punk er stikkord. Et stort bedre liveband får du kanskje ikke i vårt langstrakte land, så finn din besøkelsestid.

Honningbarna spiller fredag kl. 22:00

AURORA

Det begynner å bli en stund siden redaksjonen fikk øynene opp for denne superstjernen. Hennes liveopptreden under Roskilde 2016 fikk vår journalist til å bli utrolig imponert, som du kan lese om her. På knappe to år har hun rukket å turnere verden rundt, gi ut et album og hanke inn millioner av streams. Den sjarmerende stilen på scenen, og slående vakre stemmen er noe å se fram til under årets Stavernfestival.

AURORA spiller torsdag kl. 19:15

Sigrid

Etter braksuksessen med singelen «Don’t Kill My Vibe» har stjerneskuddet fra Ålesund igjen satt Norge på pop-kartet. Med stor internasjonal streamingsuksess, og festivalopptredener over hele verden har Sigrid Raabe gjort det stort på kort tid. Vi har tidligere sett den rå energien Sigrid tar med seg til scenen, og vil virkelig anbefale denne konserten.

Sigrid spiller på fredag kl. 18:00

Lars Vaular

Lars Vaular står for mange igjen som hovedrepresentanten for den mye omtalte «Bergensbølgen». Han er en av de orginale poetene i Norge, og med dype tekster og en flow som bare Lars har, kan vi garantere en uforglemmelig konsert. Med Loading-EPene fra 2017 beviste han nok en gang at han stadig er i utvikling, både som rapper, poet og popkunstner. Bergensrapperen har et repertoar få andre kan skryte på seg, og Rubato kan underskrive på at liveopptredene hans aldri skuffer.

Lars Vaular spiller lørdag kl. 21:45

Broiler

Tidligere DJ Broiler satt seg selv på norgeskartet med å lage fet hardstyle med nesten komiske tekster. Det var tider. Jeg savner DJ Broiler. Heldigvis er den nye og mer seriøse duoen også i stand til å utføre et heidundranes liveshow. Broiler har et stødig rykte på seg til å virkelig få fart på publikum når de først setter igang. Det er nok trygt å anta at triggerfingeren sitter ganske løst på fyrverkeriknappen, og det blir nok av hard elektro og sinnsyke dropper denne kvelden. Broiler-konserten er da man tar ut det siste man har i seg av festivalstemning før det er tilbake på jobb mandag, og det er ingenting som er bedre enn å gi alt man har. Vi gleder oss!


Broiler avslutter festivalen lørdag kl: 23:00

 

Her kan du se en fullstendig liste over årets artister